AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na) Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır ya günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim" - "Şunu bir defa bilmen lazım; bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz, Mehmetçiğimizle doğduk, Mehmetçiğimizle yürüyoruz. 'Afrin'de ne işiniz var? Afrin'in merkezine kadar sakın girmeyin ha' diyen kimdi? Siz değil miydiniz" - "Bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 71. Herhalde göz yaşı dökmeyi de unutmazsın. Onlarla zaten kol kola gezdin, yürüdün, şimdi bir de gözyaşı dökmeyi ihmal etme" - "Bay Kemal, sen Hakkari'de mitingini yaptığın zaman bir tane Türk bayrağı var mıydı onu söyle. Orada o zaman işte bu malum partinin destekleriyle gittin, miting yaptın"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır ya günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son iki haftadır çok önemli gündem maddeleriyle milletin hizmetinde olduklarını belirten Erdoğan, 28 Mart'ta yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki son çalışmaları tanıttıkları kritik bir toplantıya katıldıklarını anımsattı. Erdoğan, bu düzenlemeyle şirket kuruluşundan inşaat izinlerine kadar pek çok alanda yatırımcılara, esnafa zorluk çıkartan prosedürlerin kolaylaştırıldığını söyledi.

Erdoğan, aynı gün yaptıkları Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da ülkenin ve bölgenin karşı karşıya kaldığı krizler konusundaki tavırlarını gayet net bir şekilde kamuoyuna ve dünyaya duyurduklarını ifade etti.

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı yaparak çok önemli projeleri görüştüklerini ve karara bağladıklarını da aktaran Erdoğan, her ay yaptıkları il başkanları toplantısını da 30 Mart'ta gerçekleştirdiklerini, il başkanları, MKYK ve MYK toplantılarında kongreler başta olmak üzere partinin gündemindeki konuları enine boyuna konuştuklarını, tartıştıklarını ve yol haritalarını belirlediklerini anlattı.

Erdoğan, Pendik ve Ümraniye ilçe kongreleriyle, Adana ve Hatay'daki il kongrelerine iştirak ettiklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Hatay'da askerlerimize destek için bir sınır karakolumuzu ziyaret eden sanatçı, sporcu ve medya mensuplarımızla da buluşarak Mehmetçiklerimize moral verdik, yanlarında olduğumuzu gösterdik. Bu durum birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, oraya giden sanatçılarımıza olmadık ifadelerle hakaret etmeye kalktılar. Gerek biz gerekse sanatçılarımız hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Buna rağmen hala nasıl olur da bu ülkenin bir sanatçısı, askerine desteğe giden sanatçıya kem söz söyleyebilir, inanın aklımız almıyor.

Bununla kalmadık, aynı şekilde, tabii şahsıma olan hakaretler yine tavan yaptı. Tabii bütün bunlar karşısında maalesef zaman zaman 'bunlara gereken cevabı siz vermeyin, biz verelim' diyen arkadaşlarımız var. Tamam da sözün şiddeti önem arz ediyor."

- "Postalın eksikse postal..."

Erdoğan, bulunduğu makamın, bu hakaretleri kabul eden makam olmadığını, bulunduğu makamın o kişilere akıllarının alacağı şekilde gerektiğinde cevabı vermesi gereken makam olduğunu bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır ya günaydın. Ne oldu?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim. Şunu bir defa bilmen lazım; bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz, Mehmetçiğimizle doğduk, Mehmetçiğimizle yürüyoruz. 'Afrin'de ne işiniz var? Afrin'in merkezine kadar sakın girmeyin ha' diyen kimdi? Siz değil miydiniz?

İşte biz, size rağmen Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptık. Biz, Bay Kemal'e rağmen Zeytin Dalı Operasyonu'nu yaptık. Bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 71. Herhalde gözyaşı dökmeyi de unutmazsın. Onlarla zaten kol kola gezdin, yürüdün şimdi bir de göz yaşı dökmeyi ihmal etme."

- "Bir tane Türk bayrağı var mıydı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların dışında Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilen terörist sayısının 337, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısının da 165 olduğunu açıkladı.

Bu mücadelenin sonuna kadar kararlılıkla devam edileceğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tek terörist bu ülkede evelallah kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Aksi takdirde şehitlerimize biz bunun hesabını veremeyiz. Biz, bu noktada özellikle şehitlerimizi, onların ailelerini yalnız koyamayız. Biz şehitlerimizle beraberiz çünkü biz bir şeye inandık; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler siz anlamazsınız.

Ama şu anda Bay Kemal ve onunla beraber iş birliği yapan koalisyon ortakları; onların böyle bir derdi yok. Onlar bundan anlamazlar. Onların bu noktada hassasiyeti yok, onlar bundan anlamazlar çünkü onların derdi bu ülkeyi bölmekti, parçalamaktı. Bay Kemal, sen Hakkari'de mitingini yaptığın zaman bir tane Türk bayrağı var mıydı onu söyle. Orada o zaman işte bu malum partinin destekleriyle gittin, miting yaptın. Yapamazsın, sende o irade yok, sende o güç yok. Sende o güç olsaydı biz seni oradan tanırdık, bilirdik."

(Sürecek)

Yorumlar