AK Parti, Suriyeli karşıtı eski vekili ihraç ediyor

AK Parti Eski Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın partiden ihraç edilmesi için disiplin süreci başlattı. Bakır, Suriyeliler'e karşı sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, Suriyeli karşıtı eski vekili ihraç ediyor

AK Parti MYK toplantısında eski Kayseri milletvekili Pelin Gündeş Bakır’ın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na edilmesi kararlaştırıldı.

Bakır’ın,“Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin” sözlerine yer verdiği sosyal medya paylaşımlarının ihracı isteminde etkili olduğu iddia edildi.

Bir başka iddia ise gazeteci Toygun Atilla tarafından dile getirildi. Atilla Bakır’ın eşi İhsan Bakır'ın ağabeyi Cahit Bakır’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı olan ve halen “FETÖ” davasında tutuklu Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır olduğunu aktardı.

Atilla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Pelin Gündeş Bakır’ın eşi İhsan Bakır’ın da Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yaptığı dönemde firari FETÖ’cü savcı Celal Kara’nın ameliyat edilmiş gibi gösterilip 1 ay rapor verilmesini sağladığı iddia edilmişti” diye yazdı.

PELİN GÜNDEŞ BAKIR NEDEN İHRAÇ EDİLİYOR?

Eski vekil, sosyal medya üzerinden Suriyeliler aleyhine paylaşımlarda bulunduğu için partisi ile ilişiği kesiliyor. Bakır,  sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bu sabah Bakırköy’de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin! Suriyelileri istemiyoruz. Onurlu bir şekilde ülkelerine dönsünler. Türkiye Cumhuriyeti Türk’tür. İlelebed Türk kalacaktır.” 

Yorumlar