AK Parti: ÖSO DEAŞ ile savaşırken niye terörist demiyordunuz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ÖSO'ya terörist diyerek hakaretlerde bulunan CHP'lilere tepki göstererek, ÖSO'nun Fırat Kalkanı Harekatı'nda da TSK ile birlikte savaştığını hatırlatarak, "Neden o zaman terörist demedikleri"ni sordu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti: ÖSO DEAŞ ile savaşırken niye terörist demiyordunuz

Sonhaberler | Haber Merkezi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ÖSO'ya terörist diyerek hakaretlerde bulunan CHP'lilere tepki göstererek, ÖSO'nun Fırat Kalkanı Harekatı'nda da TSK ile birlikte savaştığını hatırlatarak, "Neden o zaman terörist demedikleri"ni sordu.

Ünal açıklamasında, "Burada maalesef CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da 2 gün 3 gün milli duruş sergiliyor. 3 gün sonra bu duruşu bozarak başka bir noktaya geçiyor. Bu harekete dönük bir şey söyleyemeyen CHP, ÖSO'ya yönelik çirkin şeyler söylüyor. ÖSO'dan ne istiyorsunuz? PYD YPG'ye dönük bir gün olsun olumsuz ifadenizi duymadık. YPG'ye övgüler dizdiğinizi biliyoruz. CHP PKK'ya YPG'ye hiç bir şey söylemezken, bizimle birlikte kendi ülkesini savunan, bizimle birlikte bölgeyi terörden temizleyen ÖSO'dan ne istiyorsunuz." dedi.

"AFRİN GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEKTİR"

Ünal, Zeytin Dalı Harekatı'nın sona ermesinden sonra bölgede yapılacaklarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Zeytin Dalı Harekatı son derece başarılı bir şekilde sürüyor. TSK'nın, kahraman ordumuzun ÖSO ile yürüttüğü operasyon başarıyla devam diyor. Burada oluşturulan yerel yönetimler niteliğinde hastanesiyle, okuluyla, üniversitesiyle Fırat Kalkanı'nın sonuçlarını görüyoruz. Afrin bölgesi de terörden temzilendikten sonra buranın gerçek sahipleri olan insanlara terk edilecek."

CHP'LİLER ÖSO HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

CHP milletverilleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ile omuz omuza savaşan ÖSO için son günlerde sık sık 'terör örgütü' ifadelerini kullanmaya başlamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ÖSO'nun El Kaide kaynaklı olduğunu ileri sürmüştü. CHP Milletvekili Eren Erdem de Afrin harekatından sonra ÖSO'ya ağır hakaretlerde bulunarak, "teröristler, itler, çapulcular" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

CHP MİLLETVEKİLİ ERDEN ERDEM ÖSO'YA 'İT SÜRÜSÜ' DEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın ÖSO'yu hedef alan ifadelerinden sonra Eren Erdem de benzer ifadeler kullandı. Erdem ÖSO'yla ilgili: "Asıl vatan hainliği TSK'yı ÖSO gibi bir terör örgütüyle operasyona yollamaktır. ÖSO kimdir ya, kimdir bu çapulcu sürüsü, kimdir bu it sürüsü? Kimler bunları beslemiş? Kimler bunları bu hale getirimiş?" dedi.

Yorumlar

ihsan öso ya terörist diyenin kendisi teröristtir
hakan terorist heryer ve herzamanda teroristtir. Daes te oso da ayni b*kun farkli renkleri. Isid in dagilan elemanlari simdi birkismi oso da carpisiyor. Ortadogunun en buyuk teror destekleyicisi suphesiz israildir. Turkiye su anda iranla ikincilik icin yarismaktadir. Teror besleyen bir devlet olduk son 15 senede. Ama daragacinda sallanirken bedelini odeyeceksiniz.