AK Parti MYK toplantısından sonra önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda gündemdeki birçok konuya dair değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Türkiye'nin ekseninin Ankara olduğunu belirterek son dönemlerde artan "eksen kayması" tartışmalarına nokta koydu. Çelik, erken seçim çağrılarına ise, "Gündemde yok" cevabını verdi. Çelik, Suriyeliler konusunda yapılan kara propaganda için ise, "Türkiye'nin yaptığı şeyin büyük bir onur vesilesi olduğunu" söyledi. Sözcü Çelik, Kaz Dağları ile ilgili de açıklama yaparak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un MYK'da bir sunum yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MYK toplantısından sonra önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı." dedi.

Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yapıyor. 

Çelik, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, "Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Çelik, "(Orta Doğu coğrafyası) Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür." diye konuştu.

KAZ DAĞLARI

Çelik, Kaz Dağları ile ilgili tartışmalara da değindi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un MYK toplantısında bir sunum yaptığını söyleyen Ömer Çelik, Kaz Dağları denilen bölgenin bölgeye 40 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Çelik, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin ise yeni olmadığını, AK Parti hükümetlerinden önce burada madencilik faaliyetlerine izin verildiğini vurguladı.

Çelik, şu an yapılan madencilik faaliyetlerinde, maden aramalarının bitiminden sonra ilgili bölgenin tekrar ağaçlandırıldığını ifade etti.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar