AK Parti MKYK üyesi Alkış:

- "Terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlatıyoruz. Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Başbakanımız talimat verdi. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek" - "Hep birlikte FETÖ'cüleri alt ettik hep birlikte terör koalisyonunu da yerle bir edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK üyesi Alkış:

MARDİN (AA) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını belirterek, "Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Başbakanımız talimat verdi. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek." dedi.

Beraberindeki partililerle operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen Alkış, Kaymakam Ergün Baysal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ilçedeki Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eğitim-Bir Sen şubesi ile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Alkış, oda ve sendika yöneticilerinden ilçedeki sorunları dinledi.

- "Nusaybin'e 2 milyar lira kaynak"

Alkış, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, terör saldırılarından dolayı buruk yaşanan bir Kurban Bayramı'nın geride bırakıldığını bildirdi.

"Terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlatıyoruz. Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Konut ve alt yapı sorununu çözmek için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı." diyen Alkış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımlar bizzat devletimiz ve hükümetimiz tarafından yapılacak. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, yaralar inşallah sarılacak. Nusaybin için başlangıç olarak yaklaşık 2 milyar lira kaynak ayrıldı. Konutların temelleri atılacak, hastane, okul, park, cami, gençlik ve kadın merkezleri ile sosyal amaçlı ve kültür merkezleri inşa edilecek."

- FETÖ'nün darbe girişimi

Alkış, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinerek, Türkiye'nin kanlı bir darbe girişimini geride bıraktığını belirtti.

Kardeşlik için mücadele ettiklerini, refah ve huzur için çalıştıklarını vurgulayan Alkış, darbe girişimine karşı milletin ayağa kalktığını, darbecileri dize getirdiğini aktardı.

Alkış, "Yeni bir tarihin yazılışına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tarihi, millet destansı duruşuyla yazdı. FETÖ darbe girişimi başka ülkede yaşansaydı ekonomisi yerle bir olurdu. Bizde ise darbenin hemen ardından yeni yatırımlar başladı, bölgemizin geleceğini yeniden inşa etmek için seferberlik ilan edildi. İşte bu AK Parti'nin farkıdır. Bu yeni Türkiye'nin gücüdür." ifadesini kullandı.

Alkış, hep birlikte FETÖ'cüleri alt ettiklerini yine hep birlikte terör koalisyonunu da yerle bir edeceklerine dikkati çekerek, yolu kardeşlik, amacı birlik ve beraberlik olanlara kimsenin diz çöktüremeyeceğini kaydetti.


Yorumlar