AK Parti MKYK toplantısı

- Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: (3) - "(Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı gösterileceği iddiası) Biz bununla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Bu konunun deklare edilmesi söz konusu olursa, o zaman bizim siyasetimizin gündemine girer. Dolayısıyla biz dedikodular üzerinden ne MKYK'mızda ne de MYK'da herhangi bir şekilde gündem oluşturmayız" - "(Seçim süreci) Ramazanda kimseyi rahatsız etmeden, ramazanın mehabetine, bereketine saygı duyarak, gönüllere girerek ramazan ayımızı beraberce inşallah ifa edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı gösterileceği iddialarına ilişkin, "Biz bununla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Bu konunun deklare edilmesi söz konusu olursa, o zaman bizim siyasetimizin gündemine girer. Dolayısıyla biz dedikodular üzerinden ne MKYK'mızda ne de MYK'da herhangi bir şekilde gündem oluşturmayız." dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Seçim kampanyası döneminde nasıl bir müzik ve sloganla seçmenin önüne çıkacaklarına yönelik soru üzerine Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 6 Mayıs'taki İstanbul İl Kongresi'nde AK Parti'nin seçim manifestosunu açıklayacağını hatırlattı.

Ünal, 20 Mayıs'tan sonraki bir tarihte de kampanya lansmanı yapacaklarını ve adayları tanıtacaklarını belirterek, burada müziklerin, sloganların, konseptin, kampanya kurumsal kimliğinin ve seçim beyannamesinin, vaatlerin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Ünal, "Gördüğünüz gibi her şeyimiz planlı ve yerli yerinde." ifadesini kullandı.

- "Gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız"

AK Parti Sözcüsü Ünal, ramazan ayına denk gelen seçim kampanyası döneminde miting programlarının nasıl olacağına yönelik soruya karşılık, zaten birçok ilde mitinglerin gerçekleştirildiğini anımsattı.

Ünal, "Bizim temel stratejimiz gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Yani bunun siyaset bilimindeki karşılığı rıza inşasıdır. Demokrasi aynı zamanda bir rıza inşasıdır. Milletin rızasını alma işidir demokrasi. Dolayısıyla ramazan da kampanya için çok büyük bir kıymet. Çünkü gönüllere girmek ve bizim her bir adayımızın o ramazan boyunca bütün vatandaşlarımızla hasbihal etmesi, onları dinlemesi, onlarla dertleşmesi, onların arasında olması zaten başlı başına büyük kıymetli ve önemli bir şeydir." diye konuştu.

AK Parti'nin bugüne kadar bütün seçimlerde milletin teveccühü ve rızasını almasının sebebinin milletle kurulan ilişki olduğunu vurgulayan Ünal, bunu sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu süreçte televizyon reklamları, mitingler, medya planlamaları yapılacağını anlatan Ünal, "Bunların hepsi yapılacak ama öncelikli olarak ramazanda kimseyi rahatsız etmeden, ramazanın mehabetine, bereketine saygı duyarak, gönüllere girerek ramazan ayımızı beraberce inşallah ifa edeceğiz." şeklinde konuştu.

- Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddiaları

Ünal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun görüştüğü iddiaları anımsatılarak, "Bu konu özellikle eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Saadet Partisi'nden aday olması ile ilişkilendirildi. MKYK toplantısında Gül'ün olası adaylık süreci ele alındı mı? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Öncelikli olarak biz bununla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Bu konunun deklare edilmesi söz konusu olursa, o zaman bizim siyasetimizin gündemine girer. Dolayısıyla biz dedikodular üzerinden ne MKYK'mızda ne de MYK'da herhangi bir şekilde gündem oluşturmayız. Burada görüşmeler yapılmış, yapılıyor... Bu görüşmelerle ilgili bizim herhangi bir bilgimiz söz konusu değil. Biz işimize bakıyoruz, önümüze bakıyoruz, istikametimize bakıyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'la bu akşam Beştepe'de görüşeceğine dair bazı medya organlarında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise "Herhangi bir şekilde ne MKYK'mızın ne de Genel Başkanımızın bizimle paylaştığı böyle bir bilgi söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Yorumlar