AK Parti kapıyı gösterdi, istifalar geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre sürecine hazırlanan AK Parti'de görev değişiklikleri ve istifalar olabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti kapıyı gösterdi, istifalar geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kandemir, partisinde bir kısım istifaların yaşanabileceğini açıkladı.

Kongre sürecine hazırlanan AK Parti'de kongre öncesinde partide görev değişiklikleri ve istifalar bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "İl ve ilçe başkanlarımızda görev değişikliği ve bir kısım istifalar olacak." şeklinde konuştu.

"TAZELENMEYE İHTİYAÇ VAR"

Yeni bir tazelenmeye ihtiyaç olduğunu belirten Kandemir, "Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar" dedi.

"YENİ EKİP ARKADAŞLARI GÖRECEĞİZ"

Gelişmelerde ilgili katıldığı TV programında soruları yanıtlayan AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kongrenin kendileri için "muhasebe" dönemi olduğunu söyleyen Kandemir, şunları kaydetti: Bu kongre diğerlerinden farklı. Bu büyük ailede kuşkusuz görev değişiklikleri olacak. Yeni ekip ve arkadaşları göreceğiz AK Parti vitrininde.

YENİLENME SÜRECİ

Kandemir, gerçekleşecek istifaların da "yenilenme" süreci kapsamında değerlendirilmesi ve altında başka neden aranmaması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti kadrolarındaki kadın sayısının da artacağını belirten Erkan Kandemir, büyük kongrenin de planlandığı gibi 2021 yılında yapılacağını kaydetti.

KONGRE SÜRECİ

AK Parti'de 1 Haziran 2020'de başlaması beklenen kongrelerin 26 Nisan 2020'ye kadar 970 ilçede tamamlanması öngörülüyor. Öte yandan il kongrelerinin ise 27 Eylül 2020'ye kadar tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar