AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

- "CHP'nin milli duruşunda problem var. Bir gece önce bir televizyon programında, ana muhalefet partisi olduğunu söyleyen zat, 'Ben PKK'yı da, DHKP-C'yi de ziyaret ettim, ayrım yapmadım' diyebiliyor ve İstanbul'da böyle bir olayı, istemediğimiz bir olayı yaşıyoruz." - "İstanbul AK Parti teşkilatı olarak, CHP'den açıklama yapan ve o cenazede olup biteni AK Parti'ye yamamaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Bu konuda en ufak dahlimiz olamaz, bizim için cenaze, cami kutsaldır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen protestoya ilişkin, "CHP'nin milli duruşunda problem var. Bir gece önce bir televizyon programında, ana muhalefet partisi olduğunu söyleyen zat, 'Ben PKK'yı da, DHKP-C'yi de ziyaret ettim, ayrım yapmadım' diyebiliyor ve İstanbul'da böyle bir olayı, istemediğimiz bir olayı yaşıyoruz." dedi.

Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisler için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan protestolar sonrası AK Parti'nin hedef alındığını söyleyen İl Başkanı Temurci, basın toplantısı düzenledi.

Temurci, AK Parti il teşkilatlarının önemli sınavlardan geçtiğini, CHP'nin, il başkanlıkları önünde eylem yapmaya teşebbüs ettiklerini, Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenaze töreninde gerginlik yaşandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na ve göndermiş olduğu çelenge yönelik protestolar meydana geldiğini ifade eden Temurci, şunları aktardı:

"Bu gerginlik, bu sözlü sataşma kim tarafından yapıldı diye baktığımızda, öncelikle İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne, polis kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, o olay orada yaşanırken tespitler yapılıp hukuki süreçler başlatılıp gözaltılar gerçekleşti. Gözaltına alınanlar kimdir diye baktığımızda, bugün yine medyadan takip ettik, şehit polisimizin dayısı, hani boş bir kovandan bahsediliyor, işte onu bırakan şehit polisimizin dayısı. Böyle bir hareket Türkiye'de siyaset yapan, demokrasi içinde yol yürüyen hiçbir siyasi partinin genel başkanına yapılmaması gerekiyor, bunu doğru bulmuyoruz, tasvip de etmiyoruz."

- "AK Parti hendek kazanlara arkadaş demez"

CHP'nin milli duruşuyla ilgili önemli bir sorun olduğunu kaydeden Temurci, "Bir gece önce bir televizyon programında, ana muhalefet partisi olduğunu söyleyen zat, 'Ben PKK'yı da, DHKPC'yi de ziyaret ettim, ayrım yapmadım' diyebiliyor ve İstanbul'da böyle bir olayı, istemediğimiz bir olayı yaşıyoruz. Öncelikle camide yaşanan olayda, AK Parti olarak uzaktan, yakından ilgisi olmadığımız bir meseleyi millilik duruşunda problem olan, her anlamda kendisini sorgulaması gereken, o kadar ki bir önceki genel başkanlarını çileden çıkartan CHP'nin, şu anki anlayışının AK Parti'yi, kendilerinin toplumda meydana getirmiş olduğu infiali örtmek için kullanamayacaklarının altını burada tekrar çiziyorum. AK Parti bu milletin duruşunun adıdır, AK Parti'nin teröre karşı tavrı bellidir. AK Parti hendek kazanlara arkadaş demez. AK Partili biri teröristin evine taziyeye gitmez, gidilirse bu millet ayağa kalkar ve infiali gösterir." diye konuştu.

Yaşanan olayı doğru bulmadıklarını belirten Selim Temurci, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul AK Parti teşkilatı olarak, CHP'den açıklama yapan ve o cenazede olup biteni AK Parti'ye yamamaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Bu konuda en ufak dahlimiz olamaz, bizim için cenaze, cami kutsaldır. Türkiye yeni bir yola giriyor, dudaklarından kan damlayan bir genel başkanın CHP'de, ana muhalefette olması Türk demokrasisinin en önemli defosudur. Terörle Türkiye'ye diz çöktürülemeyeceğini, HDP ile başaramadıklarını görenler şu an CHP'yi HDP'lileştirmeye çağırıyorlar. Herhangi bir noktada bir yere gidip siyah çelenk bırakacak olsaydık şu an CHP'nin il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları da dahil olmak üzere her bir binayı siyaha boyamış olurduk."

Yorumlar