AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi

- Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: - "Seçime giriyoruz, gün sayıyoruz ana muhalefet partisinde tık yok. Kardeşim o mu aday olsun, bu mu aday olsun, Ay'dan mı, Mars'tan mı getirelim, uzaydan mı gelsin? Sizin içinizde Cumhurbaşkanı adayı olacak elemanınız yok mu?" - "Kemal Bey, sen parti başkanısın, ana muhalefet partisinin genel başkanısın, sana yakışan aday olmak ve 'Ben de varım.' demektir, 'Türkiye'yi yönetmeye ben de talibim.' demektir" - "Niye kapı kapı geziyorsun, aday arıyorsun, niye kendin çıkmıyorsun, çık karşıya. Eğer parti lideriysen milletin senden beklediği aday olmaktır, aday aramak değildir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Seçime giriyoruz, gün sayıyoruz ana muhalefet partisinde tık yok. Kardeşim o mu aday olsun, bu mu aday olsun, Ay'dan mı, Mars'tan mı getirelim, uzaydan mı gelsin? Sizin içinizde Cumhurbaşkanı adayı olacak elemanınız yok mu? Kemal Bey, sen parti başkanısın, ana muhalefet partisinin genel başkanısın, sana yakışan aday olmak ve 'Ben de varım.' demektir." dedi.

Yıldırım, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi öncesi parti otobüsünden halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Mayıs'ta İstanbul il kongresinde seçimle ilgili manifestoyu ülkeye, bütün millete duyuracağını belirten Yıldırım, gençlere "24 Haziran'a hazır mıyız? Yeni bir destan yazacak mıyız?" diye seslendi.

Başbakan Yıldırım, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atan gençlere, "Merak etmeyin gençler biz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşıyız. Bizde sadece Rabb'imizin karşısında eğilmek vardır, namerdin karşısında eğilmek bize yakışmaz." karşılığını verdi.

Bugün Kut'ül Amare Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Kut'ül Amare çok bilinmez. Çanakkale kuşatmasından sonra yedi düvel, İngilizler, diğer müttefikler, dersini aldıktan sonra Basra üzerinden Bağdat'ı ele geçirmeye kalktılar. Çanakkale'de denize gömülenler, petrolün merkezinden Osmanlı'yı kuşatmayı denediler. Ama orada yapamadıkları, hesap edemedikleri bir gerçekle karşı karşıya kaldılar. Süleyman askeri Halit Paşa, Nurettin Paşa ve kahraman Osmanlı neferleri Dicle Nehri'ni onlara mezar etti ve asrın zaferini, Kut'ül Amare'yi gerçekleştirdi.

Bütün şehitlerimize, İstiklal Harbi şehitlerimize, bu ülke, bu millet için kanını seve seve döken bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize, bölücülerle, ayrılıkçılarla, teröristlerle fedakarca mücadele eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz."

- "İstanbul işi bitirmiş. İstanbul tamam diyorsa, Türkiye tamamdır"

Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan vurgusu yapan Yıldırım, "Milli mutabakat da cumhur ittifakıyla inşallah Türkiye'nin aydınlık yarınlarını daha güçlü inşa etmek için 24 Haziran'da sandıkları tıka basa doldurmaya var mısınız gençler? Yeni bir destan yazacak mıyız? İstanbul'da yeni bir zafere hazır mısınız?" diye kendisini dinleyen halka seslendi.

Vatandaşların "Evet" cevabına karşılık Yıldırım, "İstanbul işi bitirmiş. İstanbul tamam diyorsa, Türkiye tamamdır. İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul demek, Anadolu demek, İstanbul demek Trakya demek, İstanbul demek Evladı Fatihan demek. Evladı Fatihan olan gençler, sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

Seçim için artık günlerin sayıldığını ifade eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gün sayıyoruz ana muhalefet partisinde tık yok. O mu aday olsun, bu mu aday olsun, Ay'dan mı getirelim, Mars'tan mı getirelim, uzaydan mı gelsin, sizin içinizde Cumhurbaşkanı adayı olacak elemanınız yok mu? Kemal bey, sen parti başkanısın, ana muhalefet partisinin genel başkanısın, sana yakışan aday olmak 'Ben de varım.' demektir, 'Türkiye'yi yönetmeye ben de talibim.' demektir. Niye kapı kapı geziyorsun, aday arıyorsun, niye kendin çıkmıyorsun, çık karşıya. Eğer parti lideriysen, milletin senden beklediği aday olmaktır, aday aramak değildir. Millet sana oy versin, partine oy versin. Türkiye, geleceğine, aydınlık yarınlarına ne gibi projelerin var onları duysun istiyor."

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, gençlerin, "Kemal pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım" diye slogan atması üzerine, "Gençler nasıl oynayacaksınız, size ayak uydurabilir mi? Uyduramaz. Nasıl oynayacaksınız? Davul bile dengi dengine derler." dedi.

Yıldırım, 16 yıldır milletten aldıkları güçle, destekle ülke için millet için birlik ve beraberlik için kardeşlik için Recep Tayyip Erdoğan ile durmadan, yorulmadan çalıştıklarını, Türkiye'nin ve milletin hasret duyduğu her türlü hizmeti yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bugüne kadar 12 seçim geçirildiğini ve milletin her seferinde AK Parti'ye olan desteğini artırdığını anlatan Yıldırım, "İnşallah 24 Haziran'da da milletimizin karşısına çıkacağız ve destek isteyeceğiz. Türkiye'ye içeride ve dışarıda kurulmaya çalışılan kumpaslara karşı, Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye yönelen husumete, düşmanlığa karşı bu oyunu bozmaya var mısınız? Yeni bir destan yazacak mıyız?" diye konuştu.

Yorumlar