AK Parti İstanbul elindeki son anketi paylaştı

AK Parti'nin İstanbul teşkilatı elindeki son seçim anketini paylaştı. Paylaşılan ankete göre AK Parti adayı Murat Kurum yaklaşık 1,5 puan önde görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul elindeki son anketi paylaştı

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken İstanbul'daki kıyasıya yarış devam ediyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ellerindeki son anketi paylaşarak "Şu an yarışı 1-1.5 puan önde götürdüğümüzü görüyoruz. 31 Mart günü her şeyin şekilleneceğini, vatandaşlarımızın mührü vurduğu gün gerçek anketi göreceğimizi biliyoruz" dedi.

Yerel seçimler için son düzlüğe girilirken Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında geçen İstanbul'daki yarışta ipi kimi göğüsleyeceği herkes tarafından merak ediliyor. Kıyasıya bir rekabetin olduğu megakentte AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ellerindeki son anket sonuçlarını paylaştı.

Kararsızların oranının her geçen gün azaldığını ifade eden Kabaktepe, "Daha çok seçmenimizin bir kısmı kararını vermiş oluyor. Kararsız seçmen son 15 güne, çok az kısmı sandığa kadar kararsız. Seçmenin kararı bitmiştir dediğimiz bir seçim hiç yaşamadık.Yüzde 1'de olsa çok önemli bir rakam. Kararsızların oranı her geçen gün azalıyor. Azalmasında 2 tane temel nedeni var. Kampanyalar yapılıyor, bir kısmı karar veriyor" dedi.

"SEÇİMİ 1-1.5 PUAN ÖNDE GÖTÜRÜYORUZ"

Açıklamasının devamında ellerindeki son anket sonuçlarını paylaşan Kabaktepe, "Posterlerin asıldığı, mitinglerinde yapıldığı bir seçim dönemini geçiriyoruz. İletişim mecralarının çeşitliliğinden istifade ediyoruz. Sosyal medyanın her birinin etkisi daha fazla. Etkisi yüzde 50'yi geçti. Birçok firma anket yapıyor, farklı sonuçlar çıkarıyorlar. Bir yol haritası, bir fikir veriyor. Bizim kendi çalışmalarımız da var. Kurum açıklamıştı, şu an yarışı 1-1.5 puan önde götürdüğümüzü görüyoruz. 31 Mart günü her şeyin şekilleneceğini, vatandaşlarımızın mührü vurduğu gün gerçek anketi göreceğimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyalarına ilişkin de bilgi veren Kabaktepe, "Kampanyaların iyi gittiğini düşünüyorum. Her bir seçimin kendisinden sonraki seçime olumlu-olumsuz etkisi vardır. İnsanlarımız yerel seçimlerde, tabii ki partilerinin siyasal duruşları var ama vatandaşlar seçimin öznelliğine göre tercihini belirliyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar