AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi

- Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: (2) - "16 yıl boyunca İstanbul'u büyük projelerle buluşturduk. İstanbul'u Ankara'yla hızlı trenle bağladık. Hızlı tren bugüne kadar 16 milyon vatandaşımıza hizmet etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle İstanbul'a yeni bir gerdanlık taktık. 'İstanbul'u sadece denizin üstünden değil, denizin altından da geçmek lazım.' dedik ve Marmaray'ı yaptık. Bugüne kadar Marmaray'la 300 milyona yakın yolculuk oldu. Avrasya Tüneli'ni yaptık ve iktidarımız döneminde İstanbul'u Asya'dan Avrupa'ya 2 alt tünel, bir köprüyle birleştirdik" - "İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bu yıl 29 Ekim'de ilk etabını inşallah hizmete alacağız. Ne yapsak, hangi hizmeti getirsek, hangi güzel projeyi gerçekleştirsek, İstanbul bunu fazlasıyla hak ediyor çünkü İstanbul bizim ilk göz ağrımız çünkü İstanbul Türkiye'nin lideri, kutlu yürüyüşün mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehri. İstanbul Türkiye'nin özetidir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi

İSTANBUL (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 16 yıl boyunca İstanbul'u büyük projelerle buluşturduklarını belirterek, "İstanbul'u Ankara'yla hızlı trenle bağladık. Hızlı tren bugüne kadar 16 milyon vatandaşımıza hizmet etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle İstanbul'a yeni bir gerdanlık taktık. 'İstanbul'u sadece denizin üstünden değil, denizin altından da geçmek lazım.' dedik ve Marmaray'ı yaptık. Bugüne kadar Marmaray'la 300 milyona yakın yolculuk oldu. Avrasya Tüneli'ni yaptık ve iktidarımız döneminde İstanbul'u Asya'dan Avrupa'ya 2 alt tünel, bir köprüyle birleştirdik." dedi.

Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, salonun dışında 70 bin, salonda 20 bin kişiyle kongreye katılan İstanbul AK Parti teşkilatının, "24 Haziran'da yeni bir rekor yazmaya hazırız" dediğini dile getirdi.

Katılımcılara, "Hazır mıyız? 24 Haziran'da yeni bir tarih yazacak mıyız? Milletin adamını, cumhurbaşkanı olarak tekrar seçmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım, gelen "Evet" yanıtı üzerine, "İstanbul her zaman farklı. İstanbul Türkiye'nin özeti. İstanbul demek Diyarbakır demek, Edirne demek, Adana demek, Trabzon demek, Sivas demek, Erzurum demek, Bursa demek, Evlad-ı Fatihan demek. İstanbul, bu coğrafyanın en büyük medeniyet merkezidir, tarihin en ihtişamlı dönemlerine şahitlik etmiştir." diye konuştu.

- "İstanbul ticaretin, sanayinin, emeğin, bereketin merkezi"

Yıldırım, İstanbul'un ticaretin, sanayinin, emeğin, bereketin merkezi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İstanbul, kıtaları birleştiren bir şehir. 7 tepeli İstanbul'a birçok eser yaptık. 16 yıl boyunca İstanbul'u büyük projelerle buluşturduk. İstanbul'u Ankara'yla hızlı trenle bağladık. Hızlı tren bugüne kadar 16 milyon vatandaşımıza hizmet etti. Bununla yetinmedik, İstanbul'a yeni bir gerdanlıkla boğazda Asya ile Avrupa'yı birleştirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle İstanbul'a yeni bir gerdanlık taktık. 'İstanbul'u sadece denizin üstünden değil, denizin altından da geçmek lazım.' dedik ve Marmaray'ı yaptık. Bugüne kadar Marmaray'la 300 milyona yakın yolculuk oldu. 'Marmaray'a bir de kardeş lazım.' dedik, Avrasya Tüneli'ni yaptık ve iktidarımız döneminde İstanbul'u Asya'dan Avrupa'ya 2 alt tünel, bir köprüyle birleştirdik.

'Bu da yetmez. Büyüyen, kalkınan Türkiye'ye yakışan en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır.' dedik ve İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bu yıl 29 Ekim'de ilk etabını inşallah hizmete alacağız. İstanbulumuz için hayırlı uğurlu olsun. Yıllardır Türkiye'nin gündeminde olmuş Osmangazi Köprüsü'yle İstanbul'u Yalova'ya, Bursa'ya bağladık ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nu gerçekleştiriyoruz. İstanbul-İzmir arası 3 saatin altına inecek. Ne yapsak, hangi hizmeti getirsek, hangi güzel projeyi gerçekleştirsek, İstanbul bunu fazlasıyla hak ediyor çünkü İstanbul bizim ilk göz ağrımız çünkü İstanbul Türkiye'nin lideri, kutlu yürüyüşün mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehri. İstanbul Türkiye'nin özetidir."

Konuşmasının sonunda, katılımcılara, "İstanbul, büyük değişime hazır mıyız? Milli irade davasına omuz vermeye devam mı? Demokrasi ve özgürlük mücadelemizde beraber yürümeye var mısınız? Ülkemizin kazanımlarını koruyacak mıyız? Milletin kardeşliğini geliştirmeye hazır mıyız?" diye soran Yıldırım, salondan gelen "Evet" yanıtı üzerine, "Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Yorumlar