AK Parti günler sonra nihayet Ayhan Ogan'ı anladı

CHP ve Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ile Ertuğrul Ökök'ün çarpıtmaları sonucu hedef tahtasına oturtulan AK Parti Eski MKYK Üyesi Ayhan Ogan'a AK Parti'den günler sonra farklı bir açıklama geldi. Devleti yıkmak gibi bir ifade kullanmadığı halde, Hürriyet ve CHP'nin baskısıyla Ayhan Ogan'ı dışlayan bir açıklama yapan AK Parti, günler sonra Ogan'ın ne demek istediğini açıklama gereği duydu. Parti Sözcüsü Ünal, Ogan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, fikri bir söylem ortaya koyduğunu söyledi. Ünal, Ogan'ın yaptığı açıklamanın da dikkate alınması gerektiğini söyledi. Ünal, ilk gün yaptığı açıklamada Ogan'a sahip çıkmamış ondan, "Ayhan Ogan isimli kişi" şeklinde ifade kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti günler sonra nihayet Ayhan Ogan'ı anladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CNNTürk ekranlarında tartıştığı CHP Milletvekilini zor durumda bırakan AK Parti Eski MKYK Üyesi Ayhan Ogan'a yönelik linç girişiminde yeni gelişmeler yaşanıyor. Çıktığı bütün programlarda CHP'lilerin korkulu rüyası haline gelen Ayhan Ogan'ın kullandığı, "Yeni bir devlet kuruluyor" şeklindeki ifadeleri CHP'liler tarafından koz olarak kullanıldı ve Ogan'a yönelik linç girişimi başlatıldı. Başta Hürriyet'in iki yazarı Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök olmak üzere birçok kişi Ayhan Ogan'ın "vatan haini" olarak ilan etti. Hürriyet yazarları ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de kışkırtarak Ogan aleyhine açıklamalar yapmasını sağladı. Anck Ogan, bir sonraki gün yaptığı açıklamada, sözlerinin çarpıtıldığını, yeni bir devlet kurulmasıyla ilgili sözlerinin farklı algılandığını söyemişti. Buna rağmen CHP ve Hürriyet'in baskısına AK Parti de boyun eğmiş Ogan'ın aleyhinde açıklamalar gelmişti. İlk olarak AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yıllardır AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak büyük ememkler harcayan Ayhan Ogan'ı bir kalemde silmişti. Başbakan Yıldırım da Ayhan Ogan'ın aleyhinde açıklamalar yaparak CHP ve Hürriyet'in değirmenine su taşımıştı. 

AK PARTİ'DEN GERİ ADIM

AK Parti'nin Ayhan Ogan'ı tek kalemde silmesi kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Birçok kesimden tepki gelince parti yönetimi fikir değiştirdi ve Ogan hakkında farklı açıklamalar gelmeye başladı. İlk gün, CHP'nin baskısıyla açıklama yaparak Ayhan Ogan için, "Ayhan Ogan isimli kişi" şeklinde ifade kullanan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, günler sonra yeni bir açıklama yaparak bu kez Ogan hakkında, "Sayın Ogan" ifadesini kullandı. 

NTV'de katıldığı programda konuşan Ünal, Ogan'ın açıklamalarını dikkate alarak şu açıklamayı yaptı: "Sayın Oğan eski MKYK üyesi, şu an parti üyesi mi bilmiyorum. Ama Ayhan Oğan 'fikri bir söylem ortaya koydum' diyor. Oğan, 'Vesayet düzeni ortadan kalkıyor, cumhuriyetin temel ilke ve kazanımları 1960 darbesiyle ortadan kaldırıldı ve vesayet düzeni inşa edildi. Bugün bu devlet yapısı değiştiriliyor" diyor. Düşüncesinin ifadesi dolayısıyla partinin bir yaptırım uygulaması için, savunma alınması gerekir. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasından yanayım' derse yaptırım uygularsınız. 'Kimse yıkamaz' diyor ve devletin yeniden yapılandırıldığını, vesayet düzeninin tasviye edildiğini, cumhuriyetin temel değer ve kazanımları etrafında devletin yeniden inşa edildiğini söylüyor..."

Yorumlar

ihsan ben ilk gün yazdım ogan doğru söylüyor diyye yeni türkiyeyi kast ediyor adam o hainler elbette çarpıtacak