AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "İstanbul, AK Parti davasının en sembol şehridir. İstanbul’un kaderi, Türkiye’nin kaderidir. 2019’da yeni bir sistemle, yeni Türkiye’ye en güçlü selamı İstanbul verecektir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "İstanbul, AK Parti davasının en sembol şehridir. İstanbul’un kaderi, Türkiye’nin kaderidir. 2019’da yeni bir sistemle, yeni Türkiye’ye en güçlü selamı İstanbul verecektir." dedi.

Temurci, partisinin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, “Bu buluşmalarımızın temeli kardeşliğimizdir. Buluşmalarımızın temeli ahdimizi yenileyerek kucaklaşmaktır. Bir ve beraber olmaktır. Bir dava uğruna bir araya gelen, Mevla’nın rızasını en büyük kazanç bilen, milletin duasına talip olan, adaletle, hizmetle yol yürüyen bir teşkilatın ferdi olduğum için Rabbime sonsuz şükürler ediyorum. Allah bizleri bir ve beraber kılsın inşallah.” diye konuştu.

Türkiye'nin kritik bir süreç yaşadığına vurgu yapan Temurci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Coğrafyamızı tarumar etmeye gelenlere karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Hamd olsun devletimiz ‘bu coğrafyada artık ben de varım’ diyerek politikalar üretiyor. Zincirlerimizden kurtuldukça başımıza türlü belalar açtılar. 15 Temmuz’u yaşadık. O karanlık gecede milletimiz yüz yıllık makus talihini kırdı. Hainlerin, vesayetçilerin planlarını, hesaplarını sizler bozdunuz. Millet lideriyle birlikte büyük bir destan yazdı. Sonrasında 16 Nisan’da milletimiz bu destanı taçlandırdı. Unutmayın ki 15 Temmuz’da başarısız olanlar, niyetlerinden planlarından vazgeçmiş değiller. Onlar 2019’u kendi kirli planları için fırsat görüyorlar. Kirli ittifaklar peşindeler. İstanbul teşkilatları olarak 2019 hedeflerine doğru durmadan, yorulmadan yürüyoruz. Devletimiz üzerine planlanan, oynanan kirli hesapların da farkındayız. Her AK Partili kardeşim biliyor ki, gelinen noktada biz, sadece ülkemize ve milletimize değil, tarihe karşı da önemli bir sorumluluk altındayız. Sorumluluğumuz büyük ama bu sorumluluğu yerine getirecek imanımız da büyük. Yolumuzu kesmek isteyenler, Türkiye’yi önce tökezletip sonra durdurmak isteyenler çok ama bizim de birliğimiz, kardeşliğimiz, davamız, liderimiz ve milletimiz çok büyük.”

AK Parti'nin siyasal başarısında İstanbul'un önemine değinen Temurci, "Türkiye de büyüdükçe, prangalarından kurtuldukça teşkilatlarımızın da sorumluluğu artmıştır. Bir dava ahlakıyla, aşkla, şevkle yüzde 50+1 almak için çok daha fazla çalışmalıyız. Her AK Partili kardeşim kendini vicdan muhasebesine çekmelidir. AK siyasette yorulmanın sebebi bizi biz yapan değerlerden kopmakla olur. Milletimizle kurduğumuz sıcak gönül bağına halel getirirsek yeniliriz. Değerlerimize sırtımızı dönersek yeniliriz. Kibre kapılıp geçici makamlar bizleri ele geçirirse yeniliriz. Şımarırsak, bozulursak, kirlenirsek, çürürsek yeniliriz. Birbirimizin hukukuna riayet etmezsek, kardeşler topluluğu olduğumuzu unutursak yeniliriz. Vefa duygumuz azalırsa yeniliriz. Sayın Cumhurbaşkanım metal yorgunlukla yaptığınız bu mücadelede en güçlü desteği İstanbul verecektir. İstanbul Türkiye’nin kalbidir. Kapı kapı dolaşarak davamız için mücadele edeceğiz. Bu ruh bizde var. Bu inanç bizde var. Terimizin son damlasına kadar çalışma azmi bizde var. Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için hesap yapanları derin uykularından uyandırmak, İstanbul teşkilatı olarak bizim boynumuzun borcudur.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un, AK Parti davasının en sembol şehri olduğunu vurgulayan Temurci, "İstanbul’un kaderi, Türkiye’nin kaderidir. 2019’da yeni bir sistemle, yeni Türkiye’ye en güçlü selamı İstanbul verecektir." diye konuştu.

Yorumlar