AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

- "(Türkiye'nin geleceği için ben de söz sahibiyim) diyen insanların, yapıların, kurumların, kuruluşların bugün sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın geleceğini böylesine tehdit eden bir durum karşısında 'neden' sorusunu soruyor olması, onların görmeyen, duymayan, bilmeyen olduğundan değil, her şeyi çok iyi bilip hangi tarafı seçtiğini gözler önüne seren bir pozisyonda yer almalarından kaynaklanıyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

KASTAMONU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "(Türkiye'nin geleceği için ben de söz sahibiyim.) diyen insanların, yapıların, kurumların, kuruluşların bugün sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın geleceğini böylesine tehdit eden bir durum karşısında 'Neden?' sorusunu soruyor olması, onların görmeyen, duymayan, bilmeyen olduğundan değil, her şeyi çok iyi bilip hangi tarafı seçtiğini gözler önüne seren bir pozisyonda yer almalarından kaynaklanıyor." dedi.

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığını ziyaret eden Karaaslan, konuşmasında, AK Parti'de siyaset yapmanın Türkiye ve dünya açısından önemli olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Karaaslan, "AK Parti'de siyaset yapmanın bugün partimiz için değil Türkiye'miz için, sadece Türkiye'miz için de değil, içinde bulunduğumuz coğrafya için ve hatta onun ötesinde dünya barışı için ne anlama geldiğini sanırım hepimiz omuzlarımızda sorumluluğunu hissederek çok daha iyi anlıyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Eğer bize yöneltilen eleştirilerin bir kısmı şöyle olsaydı, 'Mücadelede eksik bıraktığınız noktalar var, daha dirayetli olmalısınız, daha güçlü olmalısınız, daha kararlı olmalısınız.', buna hak vermek mümkün olurdu. Fakat bize gelen soru şu. 'Neden Afrin'deyiz, neden Afrin'desiniz, buna neden gerek duydunuz?' 'Türkiye'nin geleceği için ben de söz sahibiyim' diyen insanların, yapıların, kurumların, kuruluşların bugün sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın geleceğini böylesine tehdit eden bir durum karşısında 'Neden?' sorusunu soruyor olması, onların görmeyen, duymayan, bilmeyen olduğundan değil, her şeyi çok iyi bilip hangi tarafı seçtiğini gözler önüne seren bir pozisyonda yer almalarından kaynaklanıyor. Herhangi bir Avrupa ülkesi, hani o çok feyz aldıkları Avrupa var ya, hemen sınırındaki başka bir ülkeden kendi sınırlarına bugüne kadar 90'dan fazla füze atıldığını düşünün. Bizim Kilisimize, bizim Reyhanlımıza, bizim Hatayımıza atılan füzeleri, mermileri düşünün. Yok olan, giden canları düşünün. Buna sessiz kalan, bunları görmeyen duymayan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti düşünün. Bu mümkün mü?"

Karaaslan, Türkiye'nin 3,5 milyon Suriyeliye kapılarını açtığına dikkati çekerek, "İnsanlar neden evini barkını, yurdunu bıraktı da bizim topraklarımıza geldi? Biz Türkiye olarak gönlümüzün kapılarını neden açtık? Çünkü onlar kaçmışlardı. Büyük bir medeniyet olmanın tavrını sergiledik." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 900'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Sınırlarımızın ötesinde bir yığılmadan bahsediyoruz. O yüzden bugün AK Parti'de siyaset yapmak, herhangi bir partide siyaset yapmak kadar basite alınacak bir konu değil. Bu çatı altında siyaset yapmak, bütün bu coğrafyanın, akan gözyaşlarının, umut olarak söylediğimiz ülkemizin ayakta durması ve geleceğe emin adımlarla gitmemiz anlamına gelmekte. Bir yol var önümüzde gideceğimiz. Güllük, gülistanlık olmayacak biliyoruz. Bu yolda yürürken eğer milli ve yerli bakış açısına sahip olan varsa, eğer bu vatanı seviyorsa, bu bayrağı, bu milleti, Türkiye aşkıyla içi yanıp tutuşuyorsa, onun AK Parti ile bir bağ kurmasına engelleyen hiçbir şey olamaz. Gün, milli değerler uğrunda birleşme günüdür. Gün milli mücadelenin bugün hala devam ettiği gerçeğinden yola çıkarak bu pencereden bakan herkesin tek yürek olma günüdür."

Karaaslan, daha sonra Kastamonu Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretlere, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da eşlik etti.


Yorumlar