AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

- "15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar, her şeyi düşündüler ama bir tek şeyi hesap edemediler. Birlik ve beraberliğimizi tek yürek oluşumuzu hesap edemediler"

Google Haberlere Abone ol
AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar, her şeyi düşündüler ama bir tek şeyi hesap edemediler. Birlik ve beraberliğimizi tek yürek oluşumuzu hesap edemediler." dedi.

Karaaslan, Samsun’da, Canik Belediyesince Canik Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye Yolunda" konulu konferansa yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ancak yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi verilen şanlı mücadeleyi Türkiye'nin geleceği açısından çok önemsediklerini vurgulayan Karaaslan, şöyle konuştu:

"En temel insan hakkı olan yaşama hakkını almak isteyen bu hain örgüt, bizim o gece milletimizin canını aldı. 241 şehidimiz, 2 binden fazla gazimiz var. Bu ülkenin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimiz bundan sonra bizim omuzlarımızdaki sorumluluğumuzu çok daha faza arttırdı. Hainler 15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar, her şeyi düşündüler. Ama bir tek şeyi hesap edemediler. Birlik ve beraberliğimizi, tek yürek oluşumuzu hesap edemediler. O gece birçok şeye sahip çıktık. Ama en çok da birbirimize sahip çıktık. Tanımasak da bilmesek de bazen sevmesek de o gece birbirimize sahip çıktık, tek yürek olduk. Çünkü biz tek bir kültürün bugünkü temsilcileriyiz. Biz ülkemiz için bir tehlike hissettiğimiz anda sen-ben o olmayız, tek oluruz ve tek olduk. Çok çok zifiri karanlık bir gece yaşadık. Rabbim bize böyle bir gece daha yaşatmasın.’’

Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu dile getiren Karaaslan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Selçuklulardan bugüne kadar birçok badireler atlattığını belirtti.

Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bir yol ayrımındayız. Gelecekte çok daha farklı bir nokta olacağız. Artık çok hayırlı bir yola giden süreci başlattığımıza inanıyorum. Hiçbir şey bizim 15 Temmuz gecesi yaşamış olduğumuz tecrübenin üstünde farklı bir anlam ifade edemez . Hiçbir mağduriyet bizim 15 Temmuz gecesi 241 canımızın mağduriyetinden daha fazlasını ifade edemez. Tarihimize baktığımızda Çanakkale’de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan destanları hepimiz okuduk, biliyoruz. Ama 2016'da şunu gördük. Meğer o kahramanlar bu yılda da yaşıyormuş. Biri taksici, biri lokantacı, biri komşu, ama o aslında bir kahramanmış. Mesele vatan olduğunda canını feda eden kahramanlarmış. Bu tecrübeyi yakinen yaşamış bir millet olarak geleceğe çok daha farklı bakıyoruz."

Yorumlar