AK Parti 7 ilde MHP için aday çıkarmadı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin adayını destekleyeceği 7 ilde aday çıkarmadı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 7 ilde MHP için aday çıkarmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, AK Parti, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) adaylarını destekleyeceği yedi ilin isimlerini duyurdu. Bu iller Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 17'si büyükşehir olmak üzere toplamda 48 ilin belediye başkan adaylarını ilan etti. Bu adaylar, parti kurmayları tarafından görevlendirildi.

AK Parti'nin aday tanıtım toplantısı, daha önce Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleşen terör saldırısı sonucu şehit olan askerler nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen toplantı, 18 Ocak'ta ATO Kongre Merkezi'nde saat 14.00'te gerçekleştirildi.

Açıklanan İllerin Listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı adayların olduğu 48 ilin listesi şu şekilde: Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

Yorumlar