Ailenin Yeni Üyesi sunucusu Reshad Strik kimdir? Reşat Strik kimdir, nerelidir, Türk mü?

Ailenin Yeni Üyesi Reshad Strik kimdir, nerelidir? Ailenin Yeni Üyesi sunucusu Reşat dini nedir, kimdir? Programın Türkiye Sunucusu kimdir sorusu sunucunun Karadeniz'de bu hafta bir ailenin yanına yerleşmesiyle gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ailenin Yeni Üyesi Reshad Strik kimdir?

Reshad Strik kimdir, Türkçe biliyor mu, eşi, din, hayatı, biyografi, annesi kimdir? Ailenin Yeni Üyesi Reshad Strik nerelidir? Ailenin Yeni Üyesi sunucusu Reşat Strik dini nedir, Müslüman mı? sorusunu soranlardan biri de siz iseniz muhtemelen bu güzel belgesel programını izliyorsunuzdur. TRT Belgesel kanalında yayınlanan Ailenin Yeni Üyesi programının sunucusu Reşat (Reshad) kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Programın bu hafta Türkiye'de yayınlanması dikkatleri daha fazla bu programa çekti. Birçok kişi Ailenin Yeni Üyesi sunucusunun adından dolayı Türk olduğunu düşünüyor. Ancak öyle değil. Peki, Ailenin Yeni Üyesi Reşat kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

AİLENİN YENİ ÜYESİ RESHAD STRIK KİMDİR?

Reshad (Reşat) Strik özellikle de İslam dünyasının farklı coğrafyalarında ailelerin günlük hayatını ekrana taşıyarak önemli bir çalışmaya imza atıyor. Gittiği ülkelerde misafir olduğu ailelerin bir evladı oluyor, sonrasında onlarla birkaç günü birlikte geçirerek günlük hayatlarının her anını kayıt altına alıyor. Reşat'ın bu ailelerle kurduğu duygusal bağ bazen onlardan ayrılınca yaşanan hüzünlü sahnelerden de anlaşılıyor. Pekçok aile onunla geçirdikleri süre zarfından sonra ayrılmak istemiyor, ayrılık esnasında gözyaşlarını tutamıyor.

Reshad Strik kimdir? Ailenin Yeni Üyesi sunucusu
Reshad Strik her hafta dünyanın farklı ülkelerinde bir aileye kardeş oluyor

 

Ailenin Yeni Üyesi programının sunucusunun adı Reşat (Reshad Strik) Müslüman ancak Türk değil Boşnak bir gazeteci, sunucu ve oyuncudur. 

Ailenin Yeni Üyesi sunucusu Reshad Strik 22 Haziran 1981 Avustralya'nın Canberra şehrinde dünyaya geldi. 

Boşnak kökenli Avustralya vatandaşıdır. Asıl mesleği ise sinema oyunculuğudur.

Yeni Güney Galler'in Central Coast bölgesinde büyüyen Reshad Strik, gençken sörf ve boks ile ilgileniyordu.

Reshad Strik kimdir? Ailenin Yeni Üyesi sunucusu
Reshad Strik

 

Ulusal bir reklam filminde rol aldıktan sonra Avustralya Tiyatro ve Sant Akademisi'ne katıldı.

Mezun olduktan sonra Blue Heelers adında bir televizyon şovuna konuk oldu.

headLand dizisinin yönetmenleri onu fark etti ve dizide ona bir rol verdi.

Diziden sonra Los Angeles'ta çalışma fırsatı buldu.

Reshad Strik kimdir? Ailenin Yeni Üyesi sunucusu
Reshad Strik şu ana kadar birçok aileye üye oldu

 

Reshad Strik, Hong Konglu yönetmen Fruit Chan'ın psikolojik gerilim filmi "Don't Look Up" filminde ilk kez başrol oyuncusu olarak oynadı.

2010 yılında Saraybosna'da evlendi. Orada, atalarının ana dilini öğrenmek, müzik videoları ve reklamlar üretmek ve yönetmek için zaman harcadı.

Reshad, ayrıca Bosna-Hersek'teki iki uzun metrajlı filmi, "İnkılaplar" ı ve Boşnak filmi Ja sam iz Krajine, zemlje kestena'yi 2013'te piyasaya sürdü.

Reshad Strik, ailesi ile birlikte şu anda Türkiye'de İstanbul ilinde yaşıyor.

Ve aynı zamanda TRT Belgesel kanalında yayınlanan Ailenin Yeni Üyesi Türkiye programını sunuyor. 

Reşat vay Reshad şu ana kadar biçrok Müslüman ülkede farklı coğrafyalarda değişik kültürlere sahip ailelere misafir oldu, onların değişik hayat tarzlarını ekrana taşıdı. En son Doğu Karadeniz'e misafir olan Reşat burada laz bir ailenin günlük hayatını ekrana getirmişti. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNDE DE ROL ALDI

Hollywood yapımı filmlerin yanı sıra Türkiye'de de "Diriliş Ertuğrul" ve "Filinta" dizilerinde rol alan Strik, AA muhabirine, Nepal, Endonezya, Malezya, Tayland ve Kamboçya'da gerçekleştirdikleri çekimleri ve Türkiye'de beğeniyle izlenen programın hikayesini anlattı. 

Bir ay önce yayınlanmaya başlayan program için ilk teklif geldiğinde son derece mutlu olduğunu belirten Strik, programın maceralı hayatları olan aileler üzerine odaklanmasının kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

Strik, programın daha çok zorlu hayatları bulunan fakir aileleri işlediğini aktararak, programla dünyanın dört bir yanında zor işler yaparak ayakta kalmaya çalışan aileler de olduğunu izleyiciye göstermek istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin aile değerlerine büyük önem verdiğini vurgulayan Strik, macera ve aile olgusunun harmanlandığı programda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. 

"HER AİLENİN EŞSİZ KARAKTERİ HAYAT TARZI VAR"

Strik, tehlikeli sporlara merakına işaret ederek, "Zorlu olacağını söylemişlerdi. Yapımcılar özellikle İngilizce bilen birini istediler zira gittiğiniz ülkelerdeki insanlarla anlaşabilmek çok önemli. Ben de yeni insanlar ve kültürler tanımayı, seyahat etmeyi çok seviyorum." dedi.

Şu ana kadar Nepal, Endonezya, Malezya, Tayland ve Kamboçya'ya gittiğini anlatan Strik, "Bugüne kadar ziyaret ettiğim her ailenin eşsiz bir karakteri ve yaşam biçimi vardı. Hepsi yüreğimi eşsiz bir şekilde etkiledi." diye konuştu.

Strik, izleyicilerden gelen tepkileri de "muhteşem" şeklinde nitelendirerek, "Programı izleyen herkes oradaki ailelerle bağ kuruyor. Böylece o ülkelerdeki yaşam biçimini de yakından izleme fırsatı buluyor." ifadelerini kullandı.

Endonezya'da kaldığı süre içinde insanların yasa dışı yollarla altın madenciliği yaptığına şahit olduğunu kaydeden Strik, "Oldukça zor hayatı olan bir adam vardı. Altın madeninde çalışmak dışında başka çaresi yoktu. Çalışma şartları o kadar kötü ki birçok insan görme yetisini kaybedebiliyor ama başka şansları yok." dedi.

Strik, yaptığı işler arasında en zorlularını "file binmek, yılan avlamak ve bal avına çıkmak" şeklinde nitelendirerek, "Yerel insanlar Türkiye'den geldiğimizi öğrenince inanılmaz mutlu oldu. Türkiye'ye oldukça saygı duyuyorlar." diye konuştu. 

ONLARCA AİLEM OLDU

Programın bu ülkelerdeki gerçek aileleri gösterdiğini anlatan Strik, "Bu ülkeleri uzaktan izlediğimizde her şeyin güzel olduğunu sanıyoruz ama oradaki insanların oldukça zor yaşamları var." dedi.

Strik, "ailenin yeni üyesi" olmanın zor ama bir o kadar eğlenceli geçtiğini belirterek, "Nepal, Endonezya, Malezya, Tayland ve Kamboçya'da çekimler yaptık. Çocuklarla okula gittim, oyun oynadım. Ailelerle aynı sofraya oturdum, yemek yaptım. Zorlu işlerde onlarla çalıştım. Dünyanın dört bir yanında onlarca ailem oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Programın sıradaki durağının Fas olduğunu aktaran Strik, "Bu sadece sıradan bir macera programı değil. Maceralı hayatları olan ailelerin programı." ifadesini kullandı.

TRT Belgesel'de cumartesi günleri yayınlanan "Ailenin Yeni Üyesi" adlı program, Reshad Strik'in farklı ülkelerdeki ailelerle yaşadığı tecrübeyi ekrana taşıyor.

ÖRNEK BİR AİLE

Ailenin Yeni Üyesi Reşat, programın üçüncü bölümünde misafir olduğu ilginç aileyi ekrana getirmişti. Reşat, Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya gidiyor. Kara sağan veya daha yaygın adıyla ebabil kuşlarını yetiştirerek geçimini sağlayan bir aileye konuk olan Reshad; yarasaların dua edilerek mağaradan çıkarılması gibi bir çok yerel geleneğe tanık oluyor. 

AİLENİN YENİ ÜYESİ REŞAT'IN OYNADIĞI FİLMLER VE DİZİLER

Reshad Strik'in şu ana kadar oynadığı filmler ve diziler şöyle:

Blue Heelers (2005)

HeadLand (2005)

HeadLand (2006)

Hills Have Eyes 2 (2007)

Newcastle (2007)

The Wound (2009)

Spooner (2009)

Don't Look Up (2009)

3 Apartments (2010)

Stasis (2010)

Put Kestena (2013)

Cross Roads (2013)

Filinta (dizi) (2014-2015)

Dig (2015)

Diriliş Ertuğrul (2015)

Kervan 1915 (2016)

Islamophobia (2016)


 

Yorumlar