Ahmet Vanlıoğlu hakkın rahmetine kavuştu

Ahmet Vanlıoğlu Hocaefendi 77 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Vanlıoğlu'nun namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kıldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Vanlıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı?

Ahmet Vanlıoğlu Hoca hakkın rahmetine kavuştu. İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun eşinin kardeşi olan Ahmet Vanlıoğlu'nun cenazesi İstanbul Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazıyla toprağa veriliyor. 

Mide kanseri tedavisi gören Ahmet Hoca’nın cenazesi ikindi namazını müteakib Fatih Camii’nde kılınan namazın ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliğine defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Ahmet Vanlıoğlu'nun kürsüde, mihrapta, her şeyiyle örnek bir isim olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Kürsüdeki hitabında o kavl-i leyyin, Vanlıoğlu hocamızda temerküz etmişti. Bu kadar güzel ifade tarzıyla da gönüllerimizi, gönülleri fethetmişti. Son demlerinde kendisini doğrusu görme imkanım olamadığı için de çok üzgünüm." dedi.

Konuşmasının ardından Erdoğan, Vanlıoğlu'nun tabutunu bir süre taşıdı. Vanlıoğlu'nun cenazesi Edirnekapı Mezarlığında toprağa verildi. 

AHMET VANLIOĞLU KİMDİR?

Ahmet Vanlıoğlu 1943 yılında dünyaya gelmişti. Kur'an-ı Kerim, Fıkıh ve Hadis konularında uzmanlaşmış bir isimdi. İsmailağa Medresesi'nin kurucuları arasında yer alıyordu. 

Ali Haydar Ahıshavî Hazretleri ve Çalekli Hacı Dursun Efendi hocanın talebelerinden ve Mahmud Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Hazretleri’nin kayınbiraderi olan Ahmet Vanlıoğlu, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden.

İmam Ebu Hanife ve İmam Maturidi Araştırma Vakfı’nın kurucusu ve aynı zamanda da İstanbul Fatih Müftülüğü’ne bağlı İsmailağa Kur’an Kursu’nun da kurucusu olan Vanlıoğlu, bugüne kadar binlerce talebe yetiştirmiş İstanbul Müftülüğü’nde vaiz olarak yıllarca görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştı.

Yorumlar