Ahmet Türk'e kelepçe fotoğrafı yalan çıktı

Elazığ Valiliği, Doğan Haber Ajansı'nın Ahmet Türk'ün dün hastaneye kelepçeli şekilde götürüldüğü yönündeki iddilarını yalanladı. Valilik, Türk'e hiçbir şekilde kelepçe takılmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk'e kelepçe fotoğrafı yalan çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'e kelepçe takılarak hastaneye götürüldüğü yönündeki iddialar yalanlandı. Basında yer alan Ahmet Türk'ün kelepçeli fotoğrafı başta AK Partili milletvekillerinden olmak üzere tepki çekmişti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, fotoğrafın asılsız olduğu, Türk'e kelepçe takılmadığı belirtildi. 

Elazığ Valiliği, terör soruşturması kapsamında Elazığ'da tutuklu bulunan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e, cezaevinden alınıp sağlık kuruluşundaki işlemlerinin bitirilmesine müteakip cezaevine teslim edilmesine kadar hiçbir aşamada kelepçe takılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, hakkında yürütülen adli soruşturma kapsamında halen Elazığ'da cezaevinde tutuklu bulunan Türk'e, dün muayene için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmesi sırasında kelepçe takıldığı şeklinde bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ahmet Türk'e cezaevinden alınıp sağlık kuruluşundaki işlemlerinin bitirilmesine müteakip cezaevine teslim edilmesine kadar hiçbir aşamada kelepçe takılmamıştır." denildi.

T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Türk, dün sağlık raporu için Fırat Üniversitesi Hastanesi, oradan da heyete girmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye binasına götürülmüş, sağlık tetkiklerinin ardından sağlık raporu için heyete giren Ahmet Türk, daha sonra yeniden cezaevine gönderilmişti.

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım 2016'da görevden uzaklaştırılan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde 21 Kasım 2016'da gözaltına alınmış ve 24 Kasım 2016'da tutuklanmıştı.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ahmet Türk, 15 Ocak'ta Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Ahmet Türk'e kelepçe takıldığını ileri süren ise Doğan Haber Ajansı(DHA) olmuştu. DHA, dün yayınladığı haberinde Ahmet Türk'e kelepçe takılmadığını belirttiği halde, bugün kelepçe takılmışı gibi AK Partili isimlerden demeç almıştı. Habere göre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan 74 yaşındaki Ahmet Türk’ün, Elazığ’da dün eli kelepçeli olarak hastaneye götürülmesinden rahatsızlık duyduğunu söylemişti. Kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu mahkemelerin karar vereceğini belirten Ensarioğlu, şunları söyledi: "Dün Ahmet Türk’e uygulanan muamele doğru bir muamele değildi. İnsanlara, yaşına ve konuma uygun göre muamele edilmelidir. Kelepçe, kaçma olasılığı olan insanlara tedbir amacıyla takılır. Kaçmayacağı bilinen ve belli bir siyasi kişiliği olan insanlara insan onurunu koruyarak muamele etmek lazımdır. Dün yaşanan görüntü rahatsız edeci bir görüntüydü."

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Abdurahman Kurt ise, Ahmet Türk’ün başından bu yana yaş, sağlık sorunları ve siyasi kimliği nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Kurt, "Keşke dünkü görüntüler keşke yaşanmasaydı. Doğru değildi. Herkes hukuk karşısında eşittir ama sağlık sorunları olduğu bilinen ve o yaşa gelmiş bir siyasi kimliği olan Ahmet Türk’e kelepçe takılması doğru değildi. Toplum vicdanını rahatlatılması için başından beri tutuksuz yargılanmalıydı" dedi.

AK Parti Batman eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen de, Ahmet Türk’ün, yaşı, sağlığı ve siyasi tutumları itibariyle tutuksuz yargılanması gerektiği hususunda kamuoyunun mutabık olduğu bir isim olduğunu belirterek, "Cezaevi uygulamalarının da belli bir nezaket ile yürütülmesi gerekir. Bu fotoğrafa ilişkin tartışma esası itibariyle Ahmet Türk’ün tutukluluk durumuna dair bir rahatsızlığın ifadesidir" diye konuştu.

Yorumlar

zeki doğru olsa ne olacak hainin teki değilmi pes yani