Ahmet Türk ön seçimi kaybettiği halde aday oldu

Mardin'de yapılan önseçimi kazanamayan Ahmet Türk, rakipleri tarafından PKK'nın uzantısı olmakla suçlanan DEM Parti tarafından aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk ön seçimi kaybettiği halde aday oldu

Ahmet Türk, DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Ön seçim sonrası adaylıktan çekilmesine rağmen, parti tarafından ikna edildi.

14 Ocak'ta Mardin'de gerçekleştirilen DEM Parti'nin ön seçiminde, yüzde 50 barajını geçemeyen Ahmet Türk başlangıçta adaylıktan çekilmişti. Ancak, parti yönetiminin çabaları sonucu ikna edilerek Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak yeniden gösterildi. Eş başkan adayı ise şarkıcı Devrim Demir olarak tanıtıldı.

ADAY TANITIM TOPLANTISI

Adaylığın açıklanması, DEM Parti'nin kentteki özel bir tesiste düzenlediği toplantıda gerçekleşti. Genel merkez yöneticileri, il ve ilçe örgütlerinin katıldığı toplantıda Ahmet Türk'ün adaylığı duyuruldu ve Devrim Demir de eş başkan adayı olarak tanıtıldı.

AHMET TÜRK KİMDİR?

Ahmet Türk, 2 Temmuz 1942 tarihinde Mardin'de doğdu. Lise mezunu olan Türk, 1973 yılında Demokratik Parti'den Mardin milletvekilli seçildi ve 1974'te Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçiş yaptı. Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nde de görev alan Türk, 1989'da Paris'teki Kürt Konferansı'na katılımı sebebiyle partiden ihraç edildi. 1990'da HEP'in kuruluşunda öncülük etti ve HADEP ile DEHAP'ta yöneticilik yaptı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Mardin Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'ye giren Türk, Demokratik Toplum Partisi'nin genel başkanlığını yürüttü. DTP'nin kapatılmasının ardından milletvekilliği düşürüldü. 2013 yılında ise silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandası yapmak suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Türk'ün ön seçimde kaybetmesinin gerçek seçimde nasıl bir etki yaratacağı ise merakla bekleniyor.

Yorumlar