Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim?

Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim? Tasavvuf musikisinin önde gelen isimlerinden Ahmet Özhan aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi?

Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim? Türk Tasavvuf müziğinin en çok bilinen isimlerinden Ahmet Özhan kimdir ve aslen nerelidir, evlilikleri ve boşandığı iki eşi kimdir? Ahmet Özhan'ın son eşi ve çocukları hakkında merak edilenler. Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim?

İşte Ahmet Özhan hakkında merak edilen bilgilerden bazıları, biyografisi veya özgeçmişi:

Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim?
Ahmet Özhan kimdir, nerelidir, göçmen mi, kaç yaşında, kızı kim?

 

Ünlü Sanatçı Ahmet Özhan aslen Konyalıdır.

Ahmet Özhan'ın gerçek adı Ahmet Katıgöz'dür.

Özhan, 26 Ağustos 1950 Şanlıurfa'da dünyaya geldi.

1960 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitim alan Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İstanbul Belediye Konservatuarı'nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı.

İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yapmıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır.

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNİN VAZGEÇİLMEZ İSMİ

Konya'da her yıl düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde Ahmet Özhan'a mutlaka yer verilir. Bir iftar yemeğinde Muzaffer Ozak ile tanışan Ahmet Özhan, manevi bir dünyaya daldı. Mevlevilik yolundan yürüyen sanatçı, Türk Tasavvuf Musikisi alanında bir çok çalışmalara imza atar. Genel Yönetmeni ve solisti olduğu toplulukla Âteş-i Aşk isimli beş CD"lik tasavvuf müziği albümü, padişâh bestekârların eserlerinden oluşan bir CD ve yine İlâhiyat-ı Kenân isimli bir tasavvuf müziği albümü yaptı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan Ahmet Özhan, Mevlana'nın ölüm yıldönümündeki Şeb-i Arus törenlerinin de vazgeçilmez ismi oldu.

Ahmet Özhan, hem anne hem de baba tarafından müzik kökenli olduklarını bu nedenle müziğin biraz kendisinde genetik olduğunu ifade eder.


 

Yorumlar

Nurullah Alphan İnan eskişehir,seninle,gurur duyuyor,ahmet abi.