Ahmet Kural özür diledi

Ahmet Kural Sıla kavgasında yeni gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan Ahmet Kural, bugün yaptığı açıklamada başta Sıla olmak üzere bütün kadınlardan özür dilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Kural özür diledi

Sinema sanatçısı Ahmet Kural ile Şarkıcı Sıla arasında yaşanan kavgada yeni gelişmeler yaşanıyor. Sıla, kendisini darp ettiğini ileri sürdüğü Ahmet Kural'ı savcılığa şikayet etmişti. Savcılık Ahmet Kural hakkında soruşturma başlatarak onu ifadeye çağırmıştı. Bugün ise Ahmet Kural yeni bir açıklama yaptı. Daha önce bütün iddiaları yalanlayan Ahmet Kural bu kez bazı iddiaları kabul ederek özür diledi. Kural, "Başta Sıla olmak üzere bütün kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim" dedi.

Ahmet Kural yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dün konuyla ilgili kısa bir açıklama yapmış, tüm yaşananlar yargıya vereceğim ifadede anlatacağımı söylemiştim. Öyle de yapacağım. Çok sevmiş, sevdiğini gördüğünde gözleri patlamış bir insan olarak, kalbim çok acımış olsa da bu yaşananlarla ilgili benden olumsuz bir şey duyamayacaksınız. Benimle ilgili amacını aşan ifadeler, gerçek olmayan şeyler söylenmiş olsa da benden kötü sözler işitmeyeceksiniz. Ben çok üzgünüm. Bunu yaşadığım için, kadına şiddetle anıldığım için, böyle bir konunun parçası olmaya imkan verdiğim için..."

Dün akşamki açıklamamda da belirttiğim gibi, tartışmanın sebebi olan ve ağır tahrik içeren konu üzerinden başlayan yüksek sesli karşılıklı bu kinci tartışma esnasında yaşanan itişme sırasında bugüne konu olan olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunun dışında 45 dakika diye belirtilen süre, yerde sürükleme, küfür ve hakaret, kül tablası fırlatma, tehdit, şantaj, alıkoyma gibi benim hakkımda iddia edilenler doğru değil. 

Ancak, ne olursa olsun, bu tip bir tartışmanın içinde bile olmamalıydım. Konu canımı ne kadar acıtsa da, soğukkanlılıkla evim dahi olsa o ortamı terk etmeliydim. İddia edilen olay sırasında sevdiğim kadınla yaşadığım itişme ve sonuçtan da elbette bana yakışmadı. 

Ne olursa olsun, böyle bir olayın bir tarafı olduğum için, başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Kadına şiddet konusundaki toplumda oluşan hassasiyeti, saygı ile karşılıyorum. Bu olaydan ben de birçok ders çıkardım. Hayatımın bundan sonrasında da çıkardığım bu derslerin gereğini yerine getirmek için çalışacağım. Bu yüzden ilk etapta bu gereklere odaklanacağım. 

Türkiye'ye örnek gösterilen bir aşkın parçası iken, bu aşkın aktörleri, bu şekilde gündeme geldik. Bu ilişkiye ve Sıla'ya karşı saygımdan, bizi sevenlerin bu ilişkiye verdiği değere hürmetimden, olayın detaylarını resmi makamlar dışında paylaşmayacağım. Sevgiye, doğruluğa ve insanların vicdanında iyi şeyler birikeceğine inancımı hiç bir zaman kaybetmeyeceğim.

AHMET KURAL'A KÖTÜ HABER: REKLAM ANLAŞMASI İPTAL

Yapı Kredi Bankası, Ahmet Kural ile çalışmayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Mevcut iletişim çalışmalarımızı durdurduğumuzu ve Ahmet Kural ile olan iş birliğimize devam etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz" denildi. Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesiyle davalık olan oyuncu Ahmet Kural'a bir kötü haber de reklam yüzü olduğu Yapı Kredi'den geldi.

Ahmet Kural daha önce de açıklama yapmıştı.

AHMET KURAL'IN İLK AÇIKLAMASI

Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum. İşte Ahmet Kural'ın açıklaması: Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum.28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadede öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!

Şarkıcı Sıla, Ahmet Kural'ın kendisine cebir, şiddet ve darp uyguladığını ileri sürerek bugün İstanbul Cumhuriyet Başsacılığı'na giderek suç duyurusunda bulunmuştu. 

SILA'NIN AÇIKLAMASI

Sıla daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair açıklamalarda bulunmuştu. İşte Sıla'nın o açıklamaları:

Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor. Galiba en doğrusu konuya direkt girmek.Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!

Yorumlar