Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi davası

- Gazeteci Coşkun'un Şişli'deki evinin önünde darbedilmesine ilişkin 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi davası

İSTANBUL (AA) - Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un Şişli'deki evinin önünde darbedilmesine ilişkin 7 sanığın, 2 yıl 8 ay ile 12 yıl 4 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar ile müşteki Ahmet Hakan Coşkun katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada, müşteki Coşkun'un avukatları tarafından, uzman bilirkişilere hazırlatılan bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Dava dosyasında delil olarak yer alan CD ve diğer kayıtların incelendiği raporda, "incelenen materyalin Ahmet Şengüler'e ait telefon hariç, adli bilişim incelemesi ve olay örgüsü çözümü için yeterli veriyi barındırdığı" belirtilirken, sanıklar Nezih Özbirinci, Yahya Kemal Gezer, Ahmet Şengüler ve Kamuran Ergin'e ait telefon inceleme tutanaklarının eksik, Şengüler'e ait telefonun imaj kopyalarının ise bozuk olduğu ifade edildi.

- "Gülen yüz" içeren 2 ayrı mesaj atmış

Bilirkişi raporunda, "Yahya Kemal Gezer’e ait telefondan elde edilen silinmiş Viber metin mesajı dizisinde Uğur Adıyaman'ın Gezer'e 1 Ekim 2015 tarihinde, 00.40.19 ve 00.40.32 saatlerinde 'gülen yüz' içeren 2 ayrı mesaj attığı, Gezer’in de Adıyaman'a 00.41.11'de 'ok' diye cevap verdiği görülmektedir." denildi.

Raporun okunmasının ardından beyanda bulunan Coşkun'un avukatlarından Serdar Laçin, bilirkişilerin, sanıkların polis ifadeleri ile HTS ve telefon imajlarını karşılaştırılarak birbirleri ile örtüştüğünü tespit ettiklerini kaydederek, "HTS kayıtlarında olay gecesi olan 30 Eylül 2015 gecesinde bulundukları konumları tespit etmiş ve yine Nişantaşı'ndan Fatih'e hareket halinde iken Uğur Adıyaman'ın, Yahya Kemal Gezer'e Viber ile mesaj yazdıklarını ve mesajda gülücük ifadesi gönderdiğini tespit etmiştir. Mahkeme kapsamlı inceleme yapsın." dedi.

Söz alan sanıklardan Yahya Kemal Gezer'in avukatı Murat Özkan ise raporun bilirkişi değil müşteki avukat tarafından yaptırılan uzman raporu olduğunu anlatarak, mahkemenin bu şekilde değerlendirmesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanıklardan elde edilen elektronik verilere ilişkin işlemlerin yapılıp yapılmadığı ve buna ilişkin tutanak düzenlenip düzenlenmediğinin sorulmasına, düzenlendiyse bu tutanakların bir örneğinin gönderilmesinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


- İddianameden



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Hakan Coşkun'un, 1 Ekim 2015'te televizyon programının ardından aracıyla Şişli'deki evinin önüne geldiği sırada başka bir otomobilden inen kişilerce darbedildiği anlatılıyor.

Gazetede yazdığı köşe yazıları ve televizyon programlarındaki konuşmalarını tasvip etmedikleri için Coşkun'a husumet besleyen şüphelilerin, bu kişiyi dövmeyi planladıkları anlatılan iddianamede, sanık Ahmet Şengüler'in, "mala zarar verme, kasten silahla yaralamaya teşebbüs, basit yaralama, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama ve hakaret" suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar, diğer 6 sanığın da "mala zarar verme, kasten silahla yaralamaya teşebbüs, basit yaralama ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından 2 yıl 8 aydan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.


Yorumlar