Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir, kaç yaşında biyografisi özgeçmişi

Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun oldu? Yeni Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Bilgili'nin biyografisi veya özgeçmişi merak ediliyor. İşte Ahmet Emre Bilgili biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir?

Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ihtisas alanı nedir, nereden mezun oldu, nerede çalışıyordu soruları MEB'e yapılan son atamayla birlikte merak edilir oldu. Ahmet Emre Bilgili, 6 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Milli Eğitim Bakan yardımcılığına atandı. Peki, Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir? işte Ahmet Emre Bilgili biyografisi veya özgeçmişi: 

Türkiye Ahmet Emre Bilgili adını İstanbul Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevinni yürütürken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olan benzerliği nedeniyle sık sık gündeme gelmesiyle hatırlıyor. 

Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir?

 

Ahmet Emre Bilgili, İstanbul'daki görevi esnasında pekçok yeniliğe imza atmıştı. 

Ahmet Emre Bilgili 1960 yılında Adana ilimizde dünyaya geldi.

Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir?
Ahmet Emre Bilgili

 

İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Adana'da tamamlayan Bilgili üniversite eğitimini Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı.

Bilgili, 1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını kazandı. 

Ahmet Emre Bilgili daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi olarak atandı.

Bilgili aynı yıllarda Van'ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Şöleni’nin organizatörlüğünü üstlendi.

Aynı zamanda yazarlı yanı da bulunan Bilgili bir dönem Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde satranç üzerine yazılar kaleme aldı.

Bilgili, 1999 yılında Marmara Üniversitesine atandı.

Ahmet Emre Bilgili kimdir, nerelidir?
Ahmet Emre Bilgili

 

İstanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevlerini yürütüyordu. 

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, en son 6 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetede yer alan kararnameye göre Milli Eğitim Bakan yardımcısı olarak atanmış bulunuyor. 

Aynı tarihte Milli Eğitim Bakanı da Mahmut Özer olmuştu.


 

Yorumlar