Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?

Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?

Türkiye Varlık Fonu yönetiminde görev değişimi yaşandı. İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. açıklamada, görevlerinden aflarını talep eden Dr. Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinin sona erdiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu'nu atadığı kaydedildi. Peki, Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir? İşte biyografisi:

Şubat 2020 tarihinden bu yana T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yatırım Ofisi Başkanı olarak atanmadan önce Ofis bünyesinde; 2010-2015 yılları arasında Körfez Ülkeleri, Hindistan, Japonya ve ABD’den sorumlu Proje Direktörü, 2015-2020 yılları arasında yurt dışı tanıtım faaliyetlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Öncesinde özel sektörde faaliyet gösteren danışmanlık şirketlerinde çalışmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Dağlıoğlu, yüksek lisansını IE Business School “Global Master in Finance” programında tamamlamıştır. 

Ahmet Burak Dağlıoğlu İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Üniversiteyi de yine İstanbul'da okudu.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Ahmet Burak Dağlıoğlu geçmişte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği genel sekreterliği yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunudur.

IE Business School’da Global Master in Finance ve Bahçeşehir Üniversitesi Strategic Marketing and Brand Management alanlarında çift mastırını tamamladı. Ardından Yatırım Ajansı’nda Newyork’ta görev yaptı.

Başbakanlık’ta geçmişte Yatırım Ajansı Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. Yine aynı kurumda Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanliğı görevini de ifa etti.

Ardından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı oldu.

©tccb.gov.tr

Yorumlar