Ahmet Apa kimdir?

Ahmet Apa kimdir son dönemlerde özellikle de diyetle veya zayıflama çabaları içinde olanlar tarafından sıklıkla sorulan sorudur.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Apa kimdir?

Ahmet Apa kimdir, uzmanlık alanı nedir, hangi konular nedeniyle gündeme geldi? Ahmet Apa son dönemlerde diyet yapmak isteyen, zayıflayarak sağlıklı bir hayata kavuşmak için çaba içinde olanların denk geldiği bir isimdir. 

İlk olarak Facebook daha sonra Telegram üzerinden başlattığı ilginç diyet yöntemiyle kendisinden söz ettirmeyi başaran bir kişidir.

Ahme Apa diyet mantığı, level yani seviye seviye bir yöntemle sağlıklı diyet uygulamaktır. 

"Yitik Şifa" olarak tanımladığı bu sağlıklı hayata kavuşma yönteminde oruç tutma yöntemi kullanılıyor. 

Oruç tutarken de hangi seviyelerde neler tüketilmeli veya tüketilmemeli şeklinde kurallar belirleniyor. 

Ahmet Apa'nın kişisel veya özel hayatıyla ilgili internet ortamında çok fazla bilgi bulunmuyor. 

Ancak yaptırdığı diyetlerle alakalı çok sayıda veri bulunuyor.

Birçok kadın platformunda Ahmet Apa diyeti şeklinde paylaşımlar yapılıyor. 

Apa, kendi diyetini tavsiye etmeden önce onu takip edenlere öncelikle, "bir doktora başvurmaları gerektiği" uyarısını yaparak güven kazanıyor.

Apa kendi sosyal medya hesabında, “Size en doğru teşhisi bir hekim yapacaktır. Burada yazılanlar TAVSİYE niteliğinde olup kullanıp, kullanmamak sizin tercihinizdir. Yöneticilerin ve üyelerin bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır.." diyor. 

Apa'nın anlatımına göre kendi diyetini diğerlerinden ayıran önemli farklar şunlar:

1- Uygulayanları hiç zorlamadan, alıştıra alıştıra ve hatta kendilerinin bile inanamadığı bir rahatlık ile finale kadar götüren mükemmel bir dengeyi barındırması. Bu dengenin alt yapısında “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız…” hadisi şerifinin sırrı vardır…

2- Kurduğum bu sisteminin bir ömür rahatça herkes tarafından uygulanabilir olması. Bu uygulanabilirliğin alt yapısında “Allah katında amellerin en makbulü az da olsa devam üzere yapılanıdır.” hadisi şerifinin sırrı vardır…

Şahsımı alternatif tıpla uğraşan diğer kişilerden ayıran bir çok fark bulunmaktadır. Ama en önemli temel fark; onlar size ne yapmanız gerektiğini söylerler. Ben ise Allah (c.c) izniyle yapmanız gerekeni elinizden tutarak size yaptırırım. O kilo verilecek, o egzama iyileşecek. O kadar.

Bu bilimsel gerçeğin ışığında :

Ahmet APA diyeti , Apayrı Yaşam adını verdiği ekolüyle, toksinlerden arınan vücudun, sağlığına kavuşacağından emin bir sistemle , tavsiyelerde bulunuyor ve seviye seviye öncelikle toksik yiyecekler dediğimiz “şeker, koruyucu katkı maddeleri “ vb gıdalar ile, un alışkanlığından sıyrılmayı hedefliyor.

40 günlük süreç sonrasında daha sağlıklı hale gelen vücudun , yavaş yavaş meyvelerden alınan sağlıklı şekere izin verildiği, doğal gıdaların tüketiminin kabul edildiği, sağlıklı bakliyatların geri döndüğü bir sistemi öngörüyor.

Şöyle ki, Ahmet APA sistemi, insanın beslenme şeklinin programlayıp, sıfırdan , tertemiz ve sağlıklı olabilmesi için öncelikle bir sağlıksız besinlerden uzaklaşma “YASAKLAMA” sistemi öngörüyor.

Yasak olan gıdalar 40 gün tüketilmiyor ve 40 gün sonra , vücudunuzu yeni beslenme şeklinize Hazır vaziyete getiriyorsunuz.

Ahmet Apa diyetinin yasaklar listesinde yer alan gıdalar:

AHMET APA DİYETİ 1. SEVİYE 

AHMET APA DİYETİ 2. SEVİYE

AHMET APA DİYETİ 3. SEVİYE 

 

Yorumlar

Kader zayıflamak istiyorum 8 yaşında kızım var 35 kilo 10 yaşındaki kızımda 38 kilo yardım edin lütfen
Şerife Diyete başlamak istiyorum