Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a hapis

FETÖ'nün medya yapılanmasına yardım suçlamasıyla yargılanan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Fevzi Yazıcı'ya hapis cezası verilirken, Yakup Şimşek beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a hapis

İstanbul'da, FETÖ'nün medya yapılanmasına yardım ettikleri suçlamasıyla yargılanan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek üzerindeki dava, bugün sonuçlandı. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan dört sanık için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı.

Duruşmada, sanıklardan bazıları ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanıklar mahkemedeki son sözlerinde beraatlerini talep etti.

KARAR: 3 HAPİS, 1 BERAAT

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Nazlı Ilıcak'a "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl 3 ay, Ahmet Altan'a aynı suçtan 6 yıl 3 ay 18 gün ve Fevzi Yazıcı'ya 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi. Yakup Şimşek'in ise beraatine karar verildi.

Bu karar, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik suçlamalar kapsamında önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Davanın detayları ve sonuçları, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı siyasi ve sosyal dinamikler açısından dikkat çekici bir örnek teşkil ediyor.

Yorumlar