Ağrı dondu: Sıcaklık gündüz eksi 5, gece eksi 20

Ağrı'da dün etkili olan yoğun kar yağışı ve sisten sonra bugün kent resmen dondu. Şehirde bugün gündüz hava sıcaklığı eksi beş dereceyi gösterirken, gece ise eksi 20 dereceyi görecek.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı dondu: Sıcaklık gündüz eksi 5, gece eksi 20

Kış şartlarının yaşandığı Ağrı'da gündüz hava sıcaklığı eksi 5 dereceyi bulurken, gece ise eksi 20 dereceyi görüyor. Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle yol kenarında park etmiş tırların yakıt depoları dondu.

Kentte gece etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle park halindeki tırlarının yakıt depoları ve filtreleri donan şoförler, sıcak su kullanarak ya da ateş yakıp araçlarını çalıştırmak için çaba harcadı.

Bazı şoförler de tırlarını garaja çekip elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korumaya çalıştı.

Derelerin de kısmen buz tuttuğu kentte, bir vatandaşın minibüsünü soğuktan korumak için naylon parçalarıyla sarmaya çalışması dikkat çekti.

Aracının yakıt deposu donan tır şoförlerinden Cengiz Özdemir, havaların çok soğuk olduğunu ve aracını çalıştırabilmek için sıcak su kullandığını ve ateş yaktığını söyledi.

NEHİRLER BUZ TUTTU

Ağrı'da soğuk hava nedeniyle araçların yakıt depoları dondu, Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin bazı bölümleri buz tuttu. Bazı vatandaşlar da araçlarının üstünü battaniye, branda ve halılarla örterek soğuğa karşı önlem aldı.

Yorumlar