"Ağlayan Gözler Kutsal Topraklarda Projesi"

- Türkiye Romanlar Konfederasyonu'nca yürütülen proje kapsamında, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde maddi imkanı olmayan 21 Roman vatandaşı umreye gönderildi

Google Haberlere Abone ol
"Ağlayan Gözler Kutsal Topraklarda Projesi"

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından ''Ağlayan Gözler Kutsal Topraklarda'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Lüleburgaz'da maddi imkanı olmayan 21 Roman vatandaşı umreye gönderildi.

Altıyol Mahallesi'nde düzenlenen uğurlamaya, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ile kutsal topraklara gidenlerin yakınları katıldı.

Çokyaşar, burada yaptığı konuşmada, nisan ayının sonuna kadar bir kafile daha göndermek istediklerini söyledi.

''Ağlayan Gözler Kutsal Topraklarda'' sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Çokyaşar, şöyle konuştu:

''Elimizi taşına altına sokmadan bu işler olmuyor. Biz dedik ki arkadaşlarımıza 'Roman vatandaşlarımızdan çok umreye gitmek isteyen var ama maddi durumu yetmiyor.' Biz de oturup bir proje yaptık. Proje kapsamında ilk olarak bin lira vatandaş versin gerisini biz tamamlayalım dedik ve hayata geçirdik geçen sene. Fakat maddi olarak çok yorulduk. Bu yıl da 4 bin 500 liralık umrenin 2 bin lirasını vatandaşımız ödesin 2 bin 500 lirasını da bizler ödeyelim dedik ve ikinci yıl projemizi de hayata geçirdik."

Çokyaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade ederek, yakın zamanda umreye gönderdikleri vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya getirmek istediklerini kaydetti.

Umreye giden kafile de yer alan Selim Elkıran da umreye gitme konusunda verdikleri desteklerden dolayı konfederasyon yetkililerine teşekkür etti.

Çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade eden Elkıran, ''Allah genç yaşta umreye gitmeyi nasip etti. Orada herkes için, Türk milleti, Türk ordusu için dua edeceğim.'' dedi.

Törende, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal tarafından okunan duanın ardından kafiledekiler yakınlarıyla vedalaştı.

Otobüsün hareket ettiği sırada bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yorumlar