Ağır Yaşamlar Doktor Now Kim?

Ağır Yaşamlar Doktor Now kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir soruları bu ilginç programın seyircisinin kafasını meşgul ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağır Yaşamlar Doktor Now Kim?

Younan Nowzaradan 11 Ekim 1944 tarihinde dünyaya geldi. Ağır Yaşamlar isimli programda ona kısaca Doktor Now diyorlar. Aslen İranlı olan Doktor Now, yaptığı ilginç programla ABD'de ününe ün katmış  durumdadır.  Aynı zamanda bir TV sunucusu olan Doktor Now'ın uzmanlık alanı ise vasküler cerrahi ve bariatrik cerrahidir. O şimdilerde gereğinden fazla şişmanlayan Amerikalıların zayıflamasına yardımcı oluyor. 

ABD kamuoyunun yakından takip ettiği Ağır Yaşamlar programının suncusu Doktor Nowzaradan veya nam-ı diğer Amerika’da üstün başarılar elde eden ünlü cerrah, tıp eğitimini 1970’te İran Tahran Üniversitesi’nde tamamladı. Çok geçmeden, cerrahide ihtisas yapmak üzere Tennessee’ye; ardından göğüs cerrahisi eğitimi için Teksas’a taşındı.

Dr. Now 1975’te Delores’le evlendi; çiftin üç çocuğu oldu. Oğlu Jonathan Nowzaradan, Ağır Yaşamlar ile birlikte diğer TLC şovlarından Shipping Wars ve Half Ton Teen’in yapımcılığını yapıyor. Nowzaradanlar 27 yılın sonunda 2002’de evliliklerini sonlandırdı.

Mide by-pass ameliyatında uzmanlığı olan Dr. Now genel, vasküler ve zayıflama gibi çok çeşitli ameliyatlara giriyor. Bunlara Roux-en Y mide by-pass ameliyatı, mide kelepçesi, tüp mide ameliyatı ve revizyon cerrahisi de dahil.

Dr. Now, Houston’da laparoskopik cerrahide daha önce araştırılmamış birçok prosedürün tasarlanması, araştırılması ve uygulanmasında öncü isimdir. Bununla birlikte, diğer cerrahlar tarafından geri çevrilmiş zorlu ameliyatlar (özellikle 250 kilonun üstündeki vakalar) üzerinde uzmanlaşmıştır.

Yorumlar