Ağır metalleri vücudunuzdan uzaklaştırın

Ağır metaller; cıva, kurşun, alüminyum, nikel, bakır ve kadmiyum gibi maddelerdir. Ve bu maddeler vücutta biriktikleri organlarda zamanla hasara sebep olmaya başlar. Ağır metalleri organlardan uzaklaştırmak için detoks yapmaya ihtiyaç vardır. Ağır metalleri vücuttan uzaklaştıracak detoks tarifi

Google Haberlere Abone ol
Ağır metalleri vücudunuzdan uzaklaştırın

Zehirli ağır metaller aklınıza gelebilecek her yerde bulunur; Alüminyum kutular ve alüminyum folyo, piller, metal pişirme kapları, eski boya ve hatta yediğimiz yiyecekler gibi her gün temas ettiğimiz her tür şeyde bulunur. Sonuç olarak hergün maruz kaldığımız bu zehirli ağır metaller vücudumuzda birikmeye devam ediyor ve bir süre sonra vücut için tehdit oluşturmaya başlıyor. Örneğin, zamanla toksik ağır metaller oksitlenebilir ve çevresindeki dokuya zarar verebilir ve iltihaplanmaya sebep olabilir. Kelimenin tam anlamıyla bedenimizi zehirler ve beyin, karaciğer, sindirim sistemi ve sinir sistemimizin diğer bölümleri dahil hemen hemen her sisteme ve organa zarar verebilirler. Toksik ağır metaller bağışıklık sistemimize büyük bir yük getirerek bizi çeşitli hastalıklara karşı savunmasız bırakır.

Her türlü toksin zararlı olsa da, ağır metaller benzersiz bir tehdit oluşturur. Sadece kendi başlarına zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda bir nörotoksin formudur (sinir fonksiyonunu bozan ve bağışıklık sisteminizi şaşırtan bir zehir). Ağır metal nörotoksinler, merkezi sinir sistemimizi (özellikle beynimizi) tahriş edebilir, bu da hafıza kaybı, yorgunluk ve depresyon gibi birçok probleme sebep olabilir. Zehirli ağır metaller ayrıca sindirim sisteminde iltihaplanmaya sebep olarak bağırsaklarımızda zehirler açığa çıkarır. Ağır metaller virüsler, bakteriler, parazitler ve vücudumuzdaki diğer patojenler için bir besin kaynağı olarak işlev görür.

Örneğin, ağır metaller Streptococcus A veya B, E. coli, C. difficile, H. pylori ve maya hücreleri için bir beslenme alanı görevi görebilir. Bu, bağırsaklarımızda çoğul bakteri çoğalması yaratabilir, bu da şişkinlik, karın ağrısı, ishal, kabızlık (veya her ikisi) ile karakterize olan ve besin yetersizliklerine yol açabilen SIBO (ince bağırsakta aşırı üreme) olarak bilinen bir durumla sonuçlanır. Ek olarak, Epstein-Barr ve zona gibi virüsler toksik ağır metalleri beslediğinde, karıncalanma, uyuşma, halsizlik, anksiyete, kalp çarpıntısı, kulaklarda çınlama, baş dönmesi, baş dönmesi, egzama, rosacea ve sedef gibi semptomlar ortaya çıkabilir. boyun ağrısı, diz ağrısı, ayak ağrısı, başın arkasındaki ağrı ve sık sık diğer nedenlere atfedilen diğer çeşitli ağrılar gibi.

Modern çağımızda bu toksik ağır metallerin belirli bir miktarını almamak neredeyse imkansızdır, bu yüzden sağlığımıza daha fazla zarar vermeden önce onları vücuttan uzaklaştırmak sağlığımız için hayati önem taşır. Neyse ki, doğru yiyecekleri tüketirsek, onları organlarımızdan çıkarmak oldukça kolaydır. Aşağıdaki yiyecekleri beslenmenize eklemek ve onları her gün tüketmek için gayretli olmak, vücudunuzu ağır metallerden arındırmak için büyük bir yol kat ettirecektir:

Spirulina : Bu yenilebilir mavi-yeşil alg, beyninizden, merkezi sinir sisteminizden ve karaciğerinizden ağır metaller çıkarır ve arpa otu suyu özü tozu ile ekstrakte edilen ağır metalleri emer. Suya, hindistancevizi suyuna, meyve suyuna ya da diğer içecek tariflerinize 2 çay kaşığı eklemeniz yeterli.

Arpa otu suyu ekstresi : Metalleri spirulina tarafından tamamen emilmesi için hazırlar. Bu besleyici çimlerin, dalak, bağırsak sistemi, pankreas, tiroid ve üreme sisteminden ağır metalleri çekme kabiliyeti vardır. Günlük içeceklerinize, hindistancevizi suyu, meyve suyuna 1-2 çay kaşığı ilave edilerek içilir.

Salantro : Ulaşılması zor yerlere derinlemesine gider , birikmiş metalleri çıkarır. 

Yaban mersini: Beyin dokunuzdan ağır metaller çeker, ağır metaller çıkarıldığında oksidasyonun neden olduğu boşlukları iyileştirir ve onarır. Yabani yaban mersini kullanmak önemlidir, çünkü bunlar özel detoksifikasyon yeteneklerine sahip benzersiz fito-besleyicilere sahiptir. Yabani yaban mersini içindeki güçlü antioksidanlar, ağır metal uzaklaştırması sonucu geride kalan oksidatif hasarları tersine çevirir. Bu özellikle beyin dokunuz için önemlidir - aslında yaban mersini, bazı durumlarda Alzheimer ve demansı tersine çevirmek için en güçlü besindir. Günde en az bir bardak yiyin. Taze veya dondurulmuş yaban mersinlerine erişemiyorsanız veya bunlara ek olarak yabani yabanmersini tozunu da kullanabilirsiniz. 

Atlantik dulse : Civaya ek olarak, bu yenilebilir yosun kurşun, alüminyum, bakır, kadmiyum ve nikele bağlanır. Diğer yosunların aksine, Atlantik dulse Civa'yı kendi başına çıkarmak için güçlü bir besindir. Atlantik dulse, sindirim sistemi ve bağırsakların derin, gizli yerlerine gider, cıva arar, ona bağlanır ve asla vücuttan ayrılana kadar serbest bırakılmaz. Günlük iki çorba kaşığı yonga veya tam yaprak biçimindeyse eşit miktarda tüketin. Not: Okyanustan geldiği gibi, cıva içeren cürufun kendisiyle ilgili endişeleriniz varsa, Atlantik deniz cürufunun vücuda sahip olabileceği herhangi bir cıva bırakmayacağının farkında olun. Merkür yolunda ilerlerken tutulur ve hatta yol boyunca diğer metalleri tutar ve onları dışarı çıkarır. Atlantik dulse takımın kritik bir parçası çünkü bitiş çizgisine (yani, kolonumuzda) takılabilir, yol boyunca ağır metallere tutunan diğer yiyecekleri bekler. Acil yedekleme işlevi görür.

Orta Ağır Metal Detoksu - Smoothie Tarifi

Malzemeler:

  • 2 muz
  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı kişniş
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı arpa otu suyu tozu
  • 1 çay kaşığı spirulina
  • Atlantik dulse 1 küçük avuç
  • İsteğe bağlı: karıştırılacak su

Yapılışı:
Yüksek hızlı bir karıştırıcıda, pürüzsüz hale gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Daha ince bir kıvam istenirse, 1 bardak su ekleyin. Afiyet Olsun

Yorumlar