"Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası

- Muğla'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın başlattığı kampanya kapsamında 5 bin fidan ücretsiz dağıtılacak - Marmaris Orman İşletme Müdürü Ünler: - "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek, ülkemizin yeşillenmesine katkıda bulunarak girilmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın başlattığı kampanya kapsamında 5 bin fidan ücretsiz dağıtılacak.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müdürlük bahçesinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, kaçak ağaç kesmemeleri konusunda uyarıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlara, 5 bin fidanın yeni yılın ilk saatlerine kadar ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Şükrü Akın Ünler, Türkiye'nin yeşillenmesine fidan dikerek katkıda bulunulabileceğini belirterek, Marmarislilerin fidan dağıtımına gösterdiği ilgiden çok memnun kaldıklarını aktardı.

Ünler, "Bu etkinlik, 2018 girmeye hazırlandığımız bu günlerde fidan dikimine olan duyarlılığın artırılması noktasında farkındalık oluşturmak için düzenlendi. Ayrıca yılbaşı dolayısıyla usulsüz ağaç kesimine vurgu yapmak istiyoruz. Yeni yıla, ağaç keserek değil, fidan dikerek ülkemizin yeşillenmesine katkıda bulunarak girilmesini istiyoruz. Bini defne fidanı olmak üzere, yöreye ait Datça hurması, biberiye, ceviz, dut, mersin, defne, lavanta ve mavi servi gibi 5 bin fidanın dağıtımını gerçekleştirileceğiz." diye konuştu.

Yorumlar