Afrinliler evlerine dönecekleri günü bekliyor

- PYD/PKK'nın zulmü nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Afrinliler, Zeytin Dalı Harekatı sayesinde bölgenin teröristlerden temizlenmesini ve yeniden vatanlarına dönmeyi istiyor - Teröristlerin evini ve bahçesini elinden aldığı Nurcan M: - "İnşallah Türk askeri Afrin'de onları yok eder, bizler de memleketimize döneriz"

Google Haberlere Abone ol
Afrinliler evlerine dönecekleri günü bekliyor

HATAY (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Terör örgütü PYD/PKK'nın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Afrinliler, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanmasını ve evlerine dönmeyi bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Afrin'den 5 çocuğuyla kaçarak Türkiye'ye sığınan Nurcan M. de harekatı takip ederek, doğup büyüdüğü toprakları zorla ele geçiren teröristlerin bir an önce bölgeden temizlenmesini istiyor.

Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın yaptığı zulmü AA muhabirine anlatan Nurcan M, teröristlerin zorla zeytin bahçesini ve evini aldığını söyledi.

Nurcan M, PYD/PKK'nın Afrin'deki zulmü yüzünden doğup büyüdükleri vatanlarını terk etmek zorunda kaldıklarına değinerek, şöyle konuştu:

"PYD, Afrin'de evimizi bastı, oğlumu ve kızımı sözde askere götüreceklerini söylediler. Türklere karşı savaşacaklarını söylediler. Çocuklarımı onlara vermemek için para verdim. Oğlumun biri de Halep'te muhaliflerle birlikte hareket ettiği için bizi orada hain ilan ettiler. Türk askerinden korunmak için zorla aldıkları zeytin bahçemize mevzi ve siper kazdılar. Ben de onların zulmünden kaçarak çocuklarımla Türkiye'ye sığındım. Kendilerini destekleyen Şam ve Humus kentlerinden teröristleri getirerek zulüm edip kaçırdıkları insanların evlerine yerleştirdiler."

Örgütün kendilerinden olanlara yardım ettiğini ancak olmayanlara da her türlü zulmü yaptığını kaydeden Nurcan M, "İnşallah Türk askeri Afrin'de onları yok eder bizler de memleketimize döneriz." dedi.

Afrin'den teröristlerin zulmünden kaçan Ebu Reşit de Türkiye'ye ve ordusuna minnettar olduğunu anlattı.

Evlerine bir an dönmek istediklerini kaydeden Ebu Reşit, "Bizim milletimiz, Esed'den de PKK/PYD'den çok çekti, çekmeye de devam ediyor. Afrin'e giren Türk ordusuna Allah selamet versin." diye konuştu.

Yorumlar