Afrin şehidinin ismi İzmir'de mezun olduğu okula verildi

- Şehidin annesi Akdoğan: - "Teröre fırsat vermeyeceğiz, onları sevindirmeyeceğiz. Dimdik ayaktayız, Ali hep cesur olmamızı ve dik durmamızı isterdi aynen öyleyim"

Google Haberlere Abone ol
Afrin şehidinin ismi İzmir'de mezun olduğu okula verildi

İZMİR (AA) - Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın ismi İzmir'in Bayraklı ilçesinde mezun olduğu okula verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın adı büyüdüğü Osmangazi Mahallesi'nde eğitim gördüğü okulda yaşayacak.

Okulda yapılan törene şehidin babası Zeki ve annesi Fatma Akdoğan, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Bayraklı Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner ile öğrenciler katıldı.

Okulda şehit için bir köşe oluşturulurken, törene katılan öğrenci ve öğretmenler yakalarına şehidin fotoğrafını taktı.

Şehitler için saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Fatma ve Zeki Akdoğan, okul tabelası üzerindeki Türk bayrağını öğrencilerin alkışları arasında kaldırdı.

- "Dimdik ayaktayız"

Şehit annesi Fatma Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ismi okuduğu okula verildiği için çok mutlu olduğunu aktararak yetkililere teşekkür etti.

Oğlunun ismi yaşayacağı için mutlu ve gururlu olduğunu, teröre asla fırsat verilmeyeceğini belirten anne Akdoğan, şöyle konuştu:

"Teröre fırsat vermeyeceğiz onları sevindirmeyeceğiz. Dimdik ayaktayız, Ali hep cesur olmamızı ve dik durmamızı isterdi aynen öyleyim. Biz böyle birlik ve beraber oldukça bizi yıldıramazlar. Çok şükür oğlum böyle onurlu ve şerefli bir mertebeye sahip olduğu için bir anne olarak çok mutluyum. Okula adını verdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ederim."

- "Kahramanlıklarını tüm çocuklarımıza anlatacağız"

Kaymakam Arslan ise bütün şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek terörün sonunun birlik ve beraberlikle geleceğinin altını çizdi.

Şehitlerin isminin yaşatılacağını ve kahramanlıklarının bütün çocuklara anlatılacağını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Şehitlerimiz bize emanet, inşallah isimleri yaşayacak, kahramanlıklarını tüm çocuklarımıza anlatacağız. Bugün okula adını verdiğimiz Ali kardeşimizi buradaki çocuklar anacaklar ve kahramanlıklarını bilecekler. Bizler devletimiz ve hükümetimiz adına her zaman şehit ailelerinin yanındayız. Onların ne istekleri var ise onları yerine getirmek için buradayız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Okulda eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencisi Fatma Sümeyye Çalışkan da "Eskiden şehit bu okulda okuyordu, vatanımız uğruna şehit oldu, çok üzülüyorum ama okulumuza şehit ismi verildiği için çok mutluyum." dedi.

Törende şehitler için dökülen lokma dağıtıldı.

Yorumlar