Afrin şehidi böyle uğurlandı

Afrin'de şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın Gaziantep'teki cenaze töreninden sonra Karabük'te de bir tören düzenlendi. Karabük'teki törende onbinlerce kişi şehidi uğurlamaya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Afrin şehidi böyle uğurlandı

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için Gaziantep'te tören düzenlendi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan şehidin cenazesi, askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanı'na getirildi.  Düzenlenen askeri törenin ardından şehit Akpınar'ın naaşı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla memleketi Karabük'e uğurlandı.

TSK'nın Afrin bölgesine düzenlediği operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın naaşı bu sabah saatlerinde Safranbolu'ya getirildi. İlçeye bağlı Emek Mahallesi’nde bulunan anne ve babasının yaşadığı apartmanın önüne getirilen şehit askerin naaşı, helallik alınmasının ardından Karabük Kent Meydanı’na getirildi.

Anne Ülker, baba İsmail, kız Kardeşi Beyza Pınar ve 3 aylık eşi komiser yardımcısı Hafize Nur cenaze namazında güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Kemal Çeber, Bartın Valisi Nusret Dirim, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tuğgeneral Mustafa Üngör, Milletvekilleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.

 Alana sığmayan kalabalığın katıldığı cenaze töreninde feryatlar yükseldi. Cenaze namazını Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş kıldırdı. Tabutu askerler omzuna alması ile birlikte şehidin annesi ve dedesi de tabuta el atarak cenaze aracına kadar eşlik etti. Sonrasında şehidin naaşı askeri bando eşliğinde Karabük Valiliği önüne getirildi. On binlerin tekbirler eşliğinde uğurladığı şehidin naaşı defnedilmek üzere Safranbolu Şehitliği’ne götürüldü.

Törene Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, askeri ve mülki erkan katıldı.

ŞEHİDİN NAAŞI ZONGULDAK'A ULAŞTI

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın cenazesi, askeri uçakla Zonguldak'a getirildi. Anne Ülker ile Tunceli'de komiser yardımcısı olarak görev yapan eşi Hafize Nur Akpınar gözyaşlarına hakim olamadı.

"YAVRUMU BU ELLERİNLE Mİ GETİRDİN?"

Anne Ülker Akpınar, elini öpen oğlunun silah arkadaşı Uzman Çavuş Ünal Daştan'a sarılarak, "Sen mi getirdin Ömerimi. Yavrum Allah sana ömür versin, annene babana, evliysen eşine, çocuğuna bağışlasın. Yavrumu bu ellerinle mi getirdin?" diyerek askerin ellerini tutup öpmeye çalıştı.

Şehit annesi daha sonra Vali Kemal Çeber'e dönüp, "Ağlamayacağım. Bir kere daha koklayayım, gözünü seveyim" dedi. Anne, oğlunun cenaze aracı içindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, öptü. Daha sonra şehidin eşi Hafize Nur, kız kardeşi Beyza ve babası İsmail Akpınar da cenaze aracına bindi. Burada alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi, Karabük'e getirildi.

VASİYETİ ÜZERİNE SAFRANBOLU'YA DEFNEDİLDİ

TSK'nın Afrin bölgesine düzenlediği "Zeytindalı Harekatı"nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı. Şehidi, alana sığmayan on binler uğurladı.

TERÖR HEDEFLERİ OBÜSLERLE VURULUYOR

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) topçu birliklerince, Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısındaki terör mevzileri vuruluyor.

Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek için devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in batı kırsalındaki teröristlere ait mevziler, havan ve obüslerle vuruluyor.

Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki birliklere, tankların da olduğu çok sayıda askeri aracın sevkıyati sürerken, bazı askeri yetkililerin de sınır karakollarını ziyaret ettiği görüldü.

Zırhlı askeri araçların Suriye sınırına intikal ettikleri gözlendi.

Öte yandan, sabahın erken saatlerinden itibaren Reyhanlı'nın sınır hattında görev yapan sinyal kesici askeri araç, bölgedeki devriye görevini uzun süre sürdürdü.

Sinyal kesici araca 3 askeri araç da eşlik etti.

Yorumlar