Afrika'daki silah kaçakçılığı

- Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Komiseri Şarki: - "Libya'dan diğer ülkelere yapılan silah kaçakçılığının devam etmesi durumunda, bölgedeki etkin terör örgütleri, bazı Afrika ülkelerin ordularından daha güçlü hale gelebilir"

Google Haberlere Abone ol
Afrika'daki silah kaçakçılığı

CEZAYİR (AA) - Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri İsmail Şarki, Libya'dan yapılan silah kaçakçılığının, terörist grupları bazı Afrika ülkelerin ordularından daha güçlü hale getirebileceğini belirtti.

Şarki, Cezayir parlamentosundaki konuşmasında, Afrika'daki siyasi ve güvenlik meselelerine değinerek, Libya'daki güvenlik tehlikesinin katlanarak artığını, halihazırda 60 milyon parça silah ticaretinin yapıldığını ifade etti.

Bu silahların, Libya'dan Mali'nin kuzeyi ile Afrika Sahil Kuşağı ülkelerine kaçırıldığını kaydeden Şarkı, "Libya'dan diğer ülkelere yapılan silah kaçakçılığının devam etmesi durumunda, bölgedeki etkin terör örgütleri, bazı Afrika ülkelerin ordularından daha güçlü hale gelebilir." dedi.

Şarki ayrıca bazı yabancı güçlerin Libya'nın iç işlerine müdahale etmesini eleştirerek, ülkedeki krize acil çözümler bulunması ve durumun yansımalarının araştırılması çerçevesinde Afrikalı bakanlardan oluşan heyetin, mayısın üçüncü haftasında Libya ziyaretini planladığını aktardı.

DEAŞ, El-Kaide ve Boko Haram gibi terör örgütlerine bağlı grupların, Mali'nin kuzeyi başta olmak üzere Afrika Sahil Kuşağı ülkelerinde etkin olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar