Afrika Kupası'nı kim kazandı?

Afrika Kupası'nı kim kazandı sorusunun cevabı dün akşam oynanan final maçıyla cevabını buldu. 2024 Afrika Uluslar Kupası Finali'nde Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 yenerek tarihinde 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Afrika Kupası sahibini buldu

2024 Afrika Uluslar Kupası'nda heyecan dolu bir final maçına sahne oldu. Fildişi Sahili, güçlü rakibi Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Bu zaferle birlikte Fildişi Sahili, tarihinde üçüncü kez Afrika'nın en büyüğü oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Finalin ilk yarısı, Nijerya'nın 38. dakikada William Troost-Ekong'un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Ancak ikinci yarıda Fildişi Sahili, Frank Kessie'nin 62. dakikada ve Sebastian Haller'in 81. dakikada kaydettiği gollerle maçı çevirmeyi başardı ve 2-1'lik skorla şampiyonluğa ulaştı.

afrika kupası

TÜRKİYE'DEN FİNALDE YER ALAN İSİMLER

Maçta, Türk futbolunun tanıdık yüzleri de vardı. Gaziantep FK'dan Max Gradel ve Galatasaray'dan Serge Aurier Fildişi Sahili adına ilk 11'de yer alırken, Trabzonspor'dan Nicolas Pepe yedek kulübesinde maçı takip etti. Nijerya tarafında ise Fenerbahçe'den Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor'dan Paul Onuachu, Kasımpaşa'dan Kenneth Omeruo ve Sivasspor'dan Ahmed Musa final maçında şans bulamadı.

ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYONLUK

Fildişi Sahili, 1992 ve 2015 yıllarının ardından 2024 yılında da Afrika'nın en büyüğü olmayı başardı. Bu başarı, takımın ve taraftarlarının uzun süre unutamayacağı bir zafer olarak tarihe geçti.

afrika kupası

 

Yorumlar