Afganistan'da Şiilerin camisine silahlı ve bombalı saldırı

Afganistan'ın Kabil kentinde Şii Hazaraların ibadet ettiği camiye önce bombalı ardından silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı var

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da Şiilerin camisine silahlı ve bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bir Şii camiine saldırı düzenlendi. 

Görgü tanıkları, camiye gelen saldırganlardan birinin üstündeki bombayı patlattığını, diğer saldırganların ellerindeki silahlarla camiye girdiğini aktarıyor. 

Kale-i Naccara bölgesindeki İmam Zaman camisindeki saldırıdan sonra polisler hemen bölgeye geldi.

Reuters haber ajansı, polisle camidekileri rehin alan teröristler arasındaki çatışmada en az 14 kişinin öldüğünü bildiriyor.

Reuters ve AP'nin geçtiği fotoğraflarda, camiden kurtarılan kadınlar ve çocuklar dikkat çekiyor.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Kanlı örgüt, bir yılı aşkın sürede Hazaraları hedef alan çok sayıda saldırı düzenledi.

Şii Hazaralar, Afganistan'da nüfusun yüzde 9'unu oluşturuyor. Geçen yıl yaz mevsiminden bu yana Hazaraları hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleşti.

Temmuz 2016'da Kabil'de gösteri yapan Şiilerin yürüyüşünde DEAŞ teröristleri kendilerini havaya uçurmuş, en az 60 kişi olmuştu.

Kasım 2016'da ise yine Kabil'de bir saldırı daha oldu. Hazaraların gittiği bir camiye giren intihar saldırganı, üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırıda 30 can kaybı kayıtlara geçmişti.

Yorumlar