AFAD'dan hayati önemde uyarılar

AFAD İzmir depreminden sonra bölgede yaşayan vatandaşlara hayati önem arz eden uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AFAD'dan hayati önemde uyarılar

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra çok sayıda bina yıkıldı, sular yükseldi, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatıldı. Gelen son haberlere göre şu ana kadar can kaybı haberi yok. Ancak deprem bölgesindeki vatandaşların bazı konularda çok dikkatli olması gerekiyor. Bu konuyla ilgili AFAD'dan hayati önem arz eden açıklamalar geldi.

İşte AFAD tarafından yapılan ve dikkate alınması gereken uyarılar:

- Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır.

- Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.

- Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekiyor. 

- "İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır."

- "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi. İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi.

 

 

Yorumlar