AFAD personelinin kıyafet yönetmeliği yayımlandı

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlikleri ile İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Ekipleri Kıyafet Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak...

Google Haberlere Abone ol
AFAD personelinin kıyafet yönetmeliği yayımlandı

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlikleri ile İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Ekipleri Kıyafet Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, afet ve acil durum arama kurtarma birlik müdürlükleri ile il afet ve acil durum arama kurtarma ekiplerinde görevli personelin giyecekleri kıyafetler ile bu kıyafetlerde kullanılacak arma, sembol ve rütbe işaretlerine ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelinin kıyafetleriyle ilgili düzenlemelerin yer aldığı yönetmeliğe göre, görevliler yaz ve kış mevsiminde ayrı elbise kullanacak. Personel, görev durumlarına göre ise tulum ve acil ikaz yeleği giyecek.

AFAD personelinin yazlık kıyafetleri arasında yer alan tişört ve kazakların sağ kol kısımlarında Türk bayrağı yer alacak. Mont ve kabanların ise sağ kol bölümlerinde Türk bayrağının yanı sıra "Türkiye" yazısı bulunacak.

Tişört, mont, kaban ve kazakların arka kısımlarında, pantolonların ise cep kısımlarında "AFAD" yazısı yer alacak.

Personel yazın "AFAD" yazılı şapka, kışın ise bere kullanacak.

Birlik ve il ekibi personeli, günlük çalışma, eğitim, tatbikat ve görevde, faaliyetin niteliğine uygun baret, iş gözlüğü, iş eldiveni gibi kişisel koruyucu donanımı kullanmak zorunda olacak.

Yorumlar