AFAD İl Müdürleri Toplantısı

- Başbakan Yardımcısı Akdağ: (2) "Önümüzdeki günlerde en riskli yapılar stokunu çok daha hızlı bir biçimde ortaya koyarak bunların iyileştirilmesi, dönüştürülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere ciddi çalışmalar yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
AFAD İl Müdürleri Toplantısı

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Önümüzdeki günlerde en riskli yapılar stokunu çok daha hızlı bir biçimde ortaya koyarak bunların iyileştirilmesi, dönüştürülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere ciddi çalışmalar yapacağız." dedi.

Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) düzenlenen "AFAD İl Müdürleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, altyapı ve hareket kabiliyetini güçlendirerek yola devam edileceğini belirtti. Afete hazırlık konusunda gönüllü sayısının artırılacağını aktaran Akdağ, il müdürlerine, "Önümüzdeki günlerde farklı bir AFAD ve AFAD il müdürlüğü sizi bekliyor." ifadesini kullandı.

Yapılan tatbikatların önceden haber verilmemiş tatbikatlara dönüştürüleceğine dikkati çeken Akdağ, bu kapsamda çeşitli senaryolar hazırlanacağını dile getirdi.

İntikal sürelerini kısaltacak tedbirler alınacağını vurgulayan Akdağ, bu şekilde afete hazırlık yapılacağını anlattı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, meydana gelen deprem nedeniyle Irak'ta bulunan AFAD ekiplerinin kısa sürede bölgeye intikal ettiğini hatırlattı.

Toplumun afete hazırlanması konusunda AFAD'a önemli görev düştüğüne işaret eden Akdağ, toplanma bölgelerinin her an müsait durumda olması gerektiğine söyledi.

- "Sandalyesinde oturan il müdürü olmayacak"

AFAD il müdürlerine önerilerde bulunan Akdağ, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde masasında, sandalyesinde oturan bir il müdürü olmayacak. Büyük bölümü bakanlıkla geçen 15 senelik siyasi hayatımda, 'makam koltuğu, makam' ifadelerini hep reddettim. Bir il müdürümüzü aradığımda sekretarya 'Makamda değilmiş' dediyse mutlaka arkadaşlarımı uyardım."

İl müdürlerinin sürekli sahada olmasını isteyen Akdağ, emanet edilen sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

- "Riskli yapılar stoku için çalışmalar yapacağız"

AFAD'ın ikinci bir sıçrama dönemine girdiğini bildiren Akdağ, AFAD'ın güzel işlere imza attığını söyledi. Recep Akdağ, "Önümüzdeki günlerde en riskli yapılar stokunu çok daha hızlı bir biçimde ortaya koyarak bunların iyileştirilmesi, dönüştürülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere ciddi çalışmalar yapacağız. Hepimizi yeni bir dönem bekliyor. Belki farklı yönetici eğitimlerine başlayacağız. Bir değişim içerisinde olduğumuzu bilin." diye konuştu.

İl müdürlerine "Heyecanınızı yüksek tutun" çağrısı yapan Akdağ, her il için performans kriterleri konulacağını ve sonuçların değerlendirileceğini aktardı.

Eğitimlerden sonra farkındalık oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yapan Akdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Sağlıkta dönüşüm programından önce 'kalem aşısı' diye bir şey vardı. Bakanlık aşı oranlarının belirli bir seviyede olması için zorlar. O zaman diyelim ki 100 çocuğun 50'sine aşı yapılmışsa 20'sine de kalem aşısı yapıp gönderirlerdi. Kalem aşısı demek, o gün yazıyorsun, 'yaptım' diye. Verilen eğitimi dostlar alışverişte görsün diye yapmış olabiliriz. Eğittiğimiz gönüllü aslında gerçekten eğitilmiş gönüllü olmayabilir. Bütün bunları ortaya koyacak performans sistemlerini geliştirecek kabiliyetlerimiz var. Bunları önümüzdeki günlerde geliştireceğiz ve yolumuza böyle devam edeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Akdağ, benzer toplantıların illerde de düzenleneceğini kaydetti.

Daha sonra Akdağ, Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu tarafından akredite edilen iki il müdürlüğüne sertifikalarını verdi.

Toplantıya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da katıldı.

(Bitti)





Yorumlar