AEDAŞ'tan "İşini Şansa Bırakma" Sempozyumu

- AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu: - "Üniversitelerle iş birliğini şirket olarak önemsiyoruz. Genç nesillerde iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturmaya yardımcı oluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AEDAŞ'tan "İşini Şansa Bırakma" Sempozyumu

ANTALYA (AA) - Antalya, Burdur ve Isparta'da elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) tarafından, iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artırmak için "İşini Şansa Bırakma" Sempozyumu düzenlendi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre AEDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artırmak için birçok önemli projeye imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Saha personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine, üniversitelerle ortak çalışmalara ağırlık veren AEDAŞ, bu doğrultuda 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa farkındalık sempozyumu gerçekleştirdi.

"İşini Şansa Bırakma" adlı sempozyumda, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatındaki önemi ele alındı, iş kazası, meslek hastalıkları ve hukuki süreçler, risk analizi uygulama metotları değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, AEDAŞ olarak iş sağlığı ve güvenliğini çalışma hayatlarının merkezine koyduklarına dikkati çekti.

Özellikle güvenlik kültürünün çalışanlarda oluşturulması ve içselleştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimler verildiğini dile getiren Müdüroğlu, çalışmalar sayesinde sektörde sağlık ve güvenlik kültürü sağlandığını kaydetti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, İş Kazası Olay Araştırma ve İnceleme Kurulu, İş Kazası Sonuç Onay Komisyonu birimlerini oluşturduklarını anlatan Müdüroğlu, şöyle konuştu:

"Üniversitelerle iş birliğini şirket olarak önemsiyoruz. Genç nesillerde iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturmaya yardımcı oluyoruz. Teknik Uygulama ve Eğitim Sahasını kurarak çalışanlarımıza, hazırlamış olduğumuz senaryolarla sahip olduğumuz ekipmanların mevcut çalışma alanlarımızda nasıl kullanıldığını göstererek, yaşanacak olumsuzluklar konusunda önceden uyarılmalarını, konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Şirketimizde iş sağlığı ve güvenliği kurallarının faaliyet gösterdiğimiz çalışma alanlarında yapmış olduğumuz işin ayrılmaz parçası olduğu bilinciyle çalışmaktayız. İş güvenliğini yaşam kültürü olarak görmekteyiz."

Müdüroğlu, 2 bin 506 çalışana 35 bin 405 saat İSG eğitimi verdiklerini vurguladı.


Yorumlar