AdSense'te site yönetimi değişiyor

AdSense'teki Siteler sekmesi daha kullanıcı dostu hâle getirilerek alt alan adları özelliği kaldırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
AdSense'te site yönetimi değişiyor

Google, Adsense panelinde önemli değişiklikler yapıyor.

Google Adsense yönetiminden yapılan açıklamada önemli değişiklikler getirdikleri belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Siteler sekmesi, AdSense'te yeni bir siteden para kazanmak isteyen herkes için başlangıç noktasıdır. AdSense'i daha kullanıcı dostu hâle getirmek için Siteler sekmesini yeniden tasarlıyor, yeni görünüm ve tarzla birlikte bazı önemli değişiklikler yapıyoruz.

NELER DEĞİŞECEK?

Görünüm ve tarz

En dikkat çekici değişiklik, yeni görünüm ve tarz olacak. Yeni Siteler sekmesinde siteler listeniz, AdSense'in diğer bölümlerindeki siteler gibi arama işlevi olan bir tabloda gösterilecek.
AdSense'e site olarak eklenebilen öğeler

Artık yalnızca aşağıdaki öğeleri AdSense'e "site" olarak ekleyebileceksiniz:

Alan adları (ör. websitesi.com, websitesi.net)

Alan adı herkese açık son ek listesinde bulunan alt alan adları (ör. site.appspot.com)

AdSense platformu iş ortakları tarafından yönetilen siteler (ör. site.blogspot.com)

ALT ALAN ADLARI

Artık mevcut bir sitenin parçası olan alt alan adlarını Siteler sekmesine ekleyemeyecek veya burada yönetemeyeceksiniz. Hesabınızda bulunan ve bir siteye ait olan alt alan adlarının tümü kaldırılacak. Bu işlem, reklam sunumunu veya kazançlarınızı etkilemeyecek.

Hangi sitelerin alt alan adları olduğunu öğrenmek için Siteler sekmesini ziyaret edin ve tablodaki "alt alan adları" ek açıklamasını arayın. Açıklama, example.com adresi için yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi görünür.

ALT ALAN ADLARI İÇİN ENGELLEME KONTROLLERİ

Yukarıda tanımlanan şekilde olan alt alan adları için ayarlanmış mevcut engelleme kontrolleri alan adı düzeyine yükseltilecek. Örneğin, example.com ve altalanadi.example.com için yapılandırılmış engelleme kontrolleriniz varsa bu ayarların kombinasyonu example.com adresine uygulanır.

Siteler tablosunun en üst düzey görünümünde gösterilen alt alan adları için ayarlanmış engelleme kontrollerinde (ör. yukarıdaki ekran görüntüsündeki website.blogspot.com) değişiklik olmayacak.

Önemli: Bu değişikliği, 20.03.2023 tarihinden sonra sizin için otomatik olarak yapacağız. Değişiklik kapsamı dışında kalmak isterseniz lütfen 13.03.2023 tarihine kadar burayı tıklayın.

Kapsam dışında kalmayı seçerseniz alt alan adı engellemeleriniz silinecektir.

ADS.TXT

Sitelerinizin ads.txt durumunu hızlı bir şekilde göstermek için Siteler tablosunda yeni bir ads.txt sütunu kullanıma sunuyoruz.

SİTE İNCELEME SÜRELERİ

Sitelerinizde ilk inceleme sürecinde bulduğumuz belirli sorun türleri için daha hızlı geri bildirim almaya başlayacaksınız. Bu iyileştirmelerden bazıları hesabınıza hemen uygulanmayabilir.

AdSense'in performansını ve kullanılabilirliğini iyileştirmenin yollarını aramaya devam ediyoruz. Geri bildirimleriniz yukarıda anlatılan değişikliklerin şekillendirilmesine katkı sağladı.

AdSense'i geliştirmemize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Ayarlarınızı yapmaya yardımcı olması için lütfen burada bulunan daha fazla bilgiye göz atın.

Yorumlar