Adnan Oktar’ın 'gizli kamera' odası görüntülendi

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda baskın yapılan Oktar'ın Çengelköy'deki villasında bulunan güvenlik kamerası sistemi görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar’ın 'gizli kamera' odası görüntülendi

Adnan Oktar grubuna gerçekleşen operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alınmış, grubun lideri Adnan Oktar kaçarken yakalanmıştı.

Oktar’ın villasına yönelik operasyonda yeni detaylar da bir bir ortaya çıkıyor. 127 kamerayı takip ettiği gizli kamera odası tespit edildi. Fotoğrafta her bir kameranın görüntülerinin geldiği ekranlar görülüyor.

7 gün 24 saat kayıtta

Mühürlenen villanın çevresinin 7 gün 24 saat saniye saniye kayıt altında tutulduğu ortaya çıktı.

Adnan Oktar'ın ilk ifadesi

Soruşturma kapsamında Oktar'ın ilk ifadesi de ortaya çıktı. Oktar'ın "Deli değilim. 60'a yakın 'Akıl sağlığı yerindedir' raporum var" dediği öğrenildi. Örgütte dün 235 şüpheliden 192'si yakalandı. 43 şüpheli aranıyor. Soruşturmada mağdur sayısı 82'ye ulaştı.

'Kadınlar' itirafçı oldu

106 kadın şüpheliden yakalanan sayısı ise 105'e ulaştı. Soruşturma dosyasında isimleri geçen başta C.O. ve A.T. olmak üzere çok sayıda kadın şüpheli ilk sözlü mülakatlarda itirafçı oldu.

İtiraflara göre; "Temiz, ahlaklı, ikna kabiliyeti ve eğitimi yüksek, zengin" erkek örgüt üyeleri, kadınları lüks mekânlarda "yüklü para kazancı, televizyona çıkma ve şöhret" gibi vaatlerle kandırdı. Örgüte kazandırdıkları para ve kadın çete üyesi sayılarına göre terfi aldı.

İtirafçı kadınlar, örgütte "Bacılar Grubu" olarak adlandırılıyordu ve Oktar'a doğrudan bağlıydı. Sınırsız itaate zorlandılar. İddiaya göre; Erkek örgüt üyeleriyle zorla ilişkiye sokuldular. Gizli fotoğrafları ve videoları çekildi. Şantaja maruz kaldılar. Karşı koyanların saçı kesildi, darp edildiler. İşkence gördüler. Cariye gözüyle bakıldı.

Yorumlar