Adnan Oktar Davasında son durum! Yeniden Yargılama ve Tahliyeler

Adnan Oktar ve müridlerinin "örgüt suçlamasıyla" yargılandığı davada son durum merak ediliyor. Davada yargılanan bazı isimler hakkında tahliye kararı çıkarken, bazıları ise yeniden yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar Davası: Yeniden Yargılama ve Tahliyele

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Adnan Oktar ve diğer 13 sanık hakkında verilen 8,658'er yıl hapis cezalarını ve diğer sanıkların cezalarını onayladı​​. Bu cezalar, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince 73'ü tutuklu 215 sanıklı davada verilmişti​​. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, 231 sayfalık kararında bu cezaları uygun buldu ve bazı sanıkların istinaf başvurularını düzelterek reddetti​​.

ADNAN OKTAR'IN VE DİĞER SANIKLARIN CEZALARI

Adnan Oktar, "örgüt kurma ve yönetmek", "çocuğun cinsel istismarı", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "tehdit" suçlarından bin 74 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, "örgüt yöneticisi" suçundan yargılanan 13 diğer sanığın işlediği tüm suçlardan da sorumlu tutularak toplamda 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezası ve 400 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı​​.

DİĞER ÖNEMLİ SANIKLAR VE CEZALARI

  • Mert Sucu: Polise ateş eden Sucu, 149 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
  • Aslı Süme Efeoğlu ve Serap Akıncıoğlu: "Örgüt üyeliği" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldılar.
  • Babuna Ailesi: Prof. Dr. Cevat Babuna'nın kızları Ayşegül Hüma Babuna ve Fatma Ertüzün ile Oktar Babuna'nın eşi Alev Babuna, 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezası aldılar. Oktar Babuna, 186 yıl; torunu Saim Emre Ertüzün, 430 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı​​.
  • Eşref Nuri Yakışan: Tehdit suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı ve tutuklandı​​.

Yeniden Yargılama ve Tahliyeler

İstinaf mahkemesi, Adnan Oktar suç örgütü davasında verilen kararları usulden bozdu ve 68 sanık için tahliye kararı verdi. Ancak, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, bu tahliyelerin "usul ve yasaya aykırı" olduğunu belirterek, sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istedi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, tahliye edilen 68 sanıktan 61'i hakkında "cinsel saldırı" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti​​.

YENİDEN YARGILAMA KARARI VE TARİH

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Eylül'de Silivri'de Adnan Oktar ve 215 sanığın yeniden yargılanmasına hükmetti​​.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar