Adnan Menderes'in idamının 56. yılı

- Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Menderes ve arkadaşları köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için canlarını ortaya koydular. Demokrasi mücadelesinde inandıkları uğruna en ağır bedeli ödediler" - "İyi bilinmelidir ki bugün, temeli Türkiye'nin 'köklü geçmişinden güçlü geleceğine dayanan siyasi mirasları' güvenilir ellerde yücelmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Adnan Menderes'in idamının 56. yılı

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Adnan Menderes ve arkadaşlarının köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için canlarını ortaya koyduklarını belirterek, "Demokrasi mücadelesinde inandıkları uğruna en ağır bedeli ödediler. İyi bilinmelidir ki bugün, temeli Türkiye'nin 'köklü geçmişinden güçlü geleceğine dayanan siyasi mirasları' güvenilir ellerde yücelmektedir." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Adnan Menderes'in vefatının 56. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk siyasi ve demokrasi tarihinin sembol isimlerinden Adnan Menderes'e ve dava arkadaşlarına hürmetlerini sunan Kurtulmuş, mesajında şunları kaydetti:

"Menderes ve arkadaşları köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için canlarını ortaya koydular. Demokrasi mücadelesinde inandıkları uğruna en ağır bedeli ödediler. İyi bilinmelidir ki bugün, temeli Türkiye’nin ‘köklü geçmişinden güçlü geleceğine dayanan siyasi mirasları’ güvenilir ellerde yücelmektedir. Hatıraları ebedi bu büyük devlet adamlarını bir kez daha rahmet ve hayırla yad ediyorum."

Yorumlar