Adnan Menderes Dernekler Federasyonu'nun iftarı

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Bugün adalet pankartlarıyla yürüyüşe çıkanlar, dün adalet uğruna verdikleri mücadele sebebiyle Adnan Menderes ve arkadaşları asıldığında ne yapıyorlardı? Yollar elbette yürümekle aşınmaz. Ama şimdi yürüyenler, 15 Temmuz'da milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yapıp havaalanından koşa koşa kaçıyorlardı. Adalet pankartlara yazılarak değil, zihinlere ve yüreklere kazınarak, ona inanarak savunulur" - "Allah bir daha bu millete 27 Mayıs'lar, 12 Mart'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar, 15 Temmuz'lar yaşatmasın. Bu karanlık sayfaları ebediyen kapatmak için demokrasiye inanan yüreklerin birleşmesi büyük önem taşıyor"

Google Haberlere Abone ol
Adnan Menderes Dernekler Federasyonu'nun iftarı

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün adalet pankartlarıyla yürüyüşe çıkanlar, dün adalet uğruna verdikleri mücadele sebebiyle Adnan Menderes ve arkadaşları asıldığında ne yapıyorlardı? Yollar elbette yürümekle aşınmaz. Ama şimdi yürüyenler, 15 Temmuz'da milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yapıp havaalanından koşa koşa kaçıyorlardı. Adalet pankartlara yazılarak değil, zihinlere ve yüreklere kazınarak, ona inanarak savunulur." dedi.

Kaya, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED) tarafından eski başbakanlardan Adnan Menderes'in Topkapı Anıt Mezarı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Ramazan ayının manevi iklimini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, rahmetli Menderes'in bıraktığı emaneti omzunda ve yüreğinde taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Bakan Kaya, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen Anayasa değişiklikleri sonrasında 21 Mayıs'ta 3. Olağanüstü Kongre'yi gerçekleştirdiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yeni atılım dönemi için kolları sıvadıklarını anlatarak, Menderes gibi, Özal gibi, Erbakan gibi bu milletin sinesinden çıkan demokrasi kahramanlarının, milletin adamlarının emanetine sahip çıkmaya, onlardan aldıkları bayrağı daha da ileriye taşımaya devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'yi seven, bu ülkeye ve değerlerine inanan herkes için Adnan Menderes'in ortak payda olduğunu aktaran Kaya, "Menderes ve arkadaşlarını astılar ama onların temsil ettiği misyon bugün dipdiri, capcanlı şekilde milletimiz ve hükümetimiz tarafından yaşatılmaya devam ediyor. 56 yıl sonra bugün bir kez daha görüyoruz ki kaybeden Adnan Menderes, arkadaşları ve onların aziz davaları değil, onları darağacına götürenler oldu." diye konuştu.

Bakan Kaya, Türkiye'de vesayete karşı mücadele eden, demokrasiyi ve millet iradesini esas alan her yönetime karşı maalesef birtakım çevrelerin hep aynı oyunu oynadıklarına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Menderes'i darağacına götürdüler. Yine Rahmetli Özal'a diktatör dediler, tek adam dediler, suikastler düzenlediler ama o da 'Allah'ın verdiği canı Allah’tan başka alacak güç yoktur' diyerek bu oyunlara karşı durdu. Rahmetli Erbakan'a da türlü oyunlar oynadılar. Cumhurbaşkanımızı da, hatırlayın, ders kitaplarında yer alan bir şiiri okuduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken hapse attılar. Zannettiler ki Menderes'i asarak, Özal'ı, Erbakan'ı bitirerek, Tayyip Erdoğan'ı hapse atarak milletin sesini bastırabilecekler. Ama başaramadılar. Çünkü bu dava öyle hapi̇shanelere sığacak, sürgünlerde solacak, darağacında son bulacak türden bi̇r dava deği̇ldi̇r. Bu dava bi̇r mi̇llet davasıdır, bu dava bi̇r mi̇llet sevdasıdır. Bu davayı anlayamayanlar, bu davaya gönül vermeyenler hep kaybettiler, yine kaybedecekler."

- "Yollar elbette yürümekle aşınmaz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, şimdilerde "kaybedenler kulübünün" değişmez üyelerinin bu kez kendilerini yollara vurduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Milletin uğradığı adaletsizliklere hep sessiz kalanlar, şimdi bu ülkenin güvenliğine kastedenlere karşı verilen hukuk mücadelesini baltalamaya çalışıyorlar. Bugün adalet pankartlarıyla yürüyüşe çıkanlar, dün adalet uğruna verdikleri mücadele sebebiyle Adnan Menderes ve arkadaşları asıldığında ne yapıyorlardı? Yollar elbette yürümekle aşınmaz. Ama şimdi yürüyenler, 15 Temmuz'da milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yapıp havaalanından koşa koşa kaçıyorlardı. Adalet pankartlara yazılarak değil, zihinlere ve yüreklere kazınarak, ona inanarak savunulur. AK Parti olarak, hükümet olarak 15 yıldır işte bu samimiyet ve anlayışla adalet ve kalkınma yolculuğumuzu sürdürüyoruz."

Kaya, çeşitli komplo ve tuzaklarla millet iradesine kasteden odakların, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a defalarca saldırdıklarını, bunların en kanlısı ve çirkininin 15 Temmuz'da asker kıyafeti giyen gözü dönmüş teröristler tarafından devreye sokulduğunu dile getirerek, ancak milletin adeta ölümü korkuturcasına tankların önüne siper olduğunu, alçaklara geçit vermediğini kaydetti.

Bakan Kaya, Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve özgürlük uğruna ödediği bedeli, o karanlık gecede milletin 249 şehit vererek ödediğini, ihanet şebekesini çökerttiğini, kanlı darbe girişimini püskürttüğünü anlattı. Kaya, "Şehitlerimizin ruhları bir kez daha şad olsun. Gazilerimizden Rabbim razı olsun. Allah bir daha bu millete 27 Mayıs'lar, 12 Mart'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar, 15 Temmuz'lar yaşatmasın. Bu karanlık sayfaları ebediyen kapatmak için demokrasiye inanan yüreklerin birleşmesi büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.


Yorumlar