Adliye çalışanları kan bağışında bulundu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Türk Kızılay iş birliğiyle düzenlenen kampanya kapsamında, adliye çalışanları kan verdi.

Google Haberlere Abone ol
Adliye çalışanları kan bağışında bulundu

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ile başsavcı vekilleri ve adliye çalışanları katıldı.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, İstanbul'un 39 ilçesinde kan bağış kampanyası yapıldığını belirterek, kamu görevlilerinden yansıyacak davranışların, vatandaşlardaki duyarlılığı ve kan verme konusundaki hassasiyeti artıracağına inandıklarını söyledi.

Başsavcı İsmail Uçar da Kartal ilçesinin kan bağışında dördüncü sırada olduğunu dile getirerek, "Pandemi dolayısıyla öncelikli olarak insanlar tabi ki bulaş olmasın diye hastane, toplu yerlerden uzak kalmaya çalıştılar. Neticede bu kan stoklarının azalmasına neden oldu. Valiliğimizin başkanlığında bütün ilçelerde kan bağışı kampanyaları düzenleniyor." ifadelerini kullandı.

Adalet Sarayı'nda 5 bin personelin bulunduğuna dikkati çeken Uçar, kampanya sonunda Kartal'ı kan bağışı konusunda birinci sırada görmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Türk Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü İlhan Birinci ise pandemi döneminde kan bağışlarındaki azalma nedeniyle kan ihtiyacının karşılanmasında sorunlar yaşanabildiğini belirterek, "Türk Kızılay olarak ülke genelinde hastalarımızın, hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını gönüllü ve düzenli kan bağışlarıyla karşılamaya çalışıyoruz. Buradan alacağımız 1 litre kanla 3 kişinin hayatını kurtaracağız. Sayı ne kadar fazla olursa kurtulan hasta sayısı da o kadar fazla olacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, Başsavcı vekilleri İhsan Kamil Akçadırcı ve Önder Yaman ile diğer katılımcılar kan bağışında bulundu.

Yorumlar