Adli kontrol tedbirine uymayan sanıklara tutuklama

- Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında yurt dışı çıkış yasağı bulunan ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan iki sanık, adli kontrol tedbirine uymadıkları gerekçesiyle tutuklandı - Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan ve ifade veren sanıklardan biri, "Ben çalışma amaçlı Yunanistan'a geçecektim" şeklinde savunma yaparken diğeri susma hakkını kullandı

Google Haberlere Abone ol
Adli kontrol tedbirine uymayan sanıklara tutuklama

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yurt dışı çıkış yasağı bulunan ve Yunanistan'a kaçarken yakalanan 2 sanık, adli kontrol tedbirine uymadıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan HDP Gaziantep Gençlik Meclisi Sözcüsü Mustafa Sayınbatur ile eski DBP il başkanı Gülsüm Demir, Yunanistan'a kaçarken yakalanmalarının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Edirne'den Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan sanık Sayınbatur, savunmasında "Ben çalışma amaçlı Yunanistan'a geçecektim. Sonradan fikrim değişti geri dönerken yakalandım. Serbest bırakılmamı talep ederim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın Türkiye-Yunanistan askeri yasak bölgede yakalanmasını ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını dikkate alarak, tutuklanmasına karar verdi.

7. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan ve hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası istenen ve yurt dışı çıkış yasağıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilen eski DBP il başkanı Gülsüm Demir, SEGBİS ile bağlandığı duruşmada susma hakkını kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Edirne'de askeri yasak bölgede 3 Kasım'da Yunanistan'a geçmeye çalışırken yakalanan aralarında Sayınbatur ve Demir'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar