Adıyaman'daki deprem

- Bir grup üniversite öğrencisi, Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda öğrenim gören öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi - Merkez İlkokulu Müdürü Günaydın: - "Bu etkinlik öğrencilerin depremde gördükleri travmayı atmasına yardımcı oldu"

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'daki deprem

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremin ardından, bir grup üniversite öğrencisi, çadırda öğrenim gören öğrencilere moral vermek için etkinlik düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 30 kişilik grup, Samsat ilçesindeki Merkez İlkokulu yakınında kurulan çadırda eğitime devam eden ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerini ziyaret etti.

Palyaço kıyafetleriyle oyun oynayıp, çocukların yüzlerini kalemle boyayan üniversiteliler, depremzede çocuklarla vakit geçirdi.

Samsat Merkez İlkokulu Müdürü Ramazan Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ADYÜ öğrencilerine duyarlı davranışları için teşekkür etti.

Etkinliğin öğrencilere moral verdiğini ifade eden Günaydın, "Öğrencilerimiz eğlendiler. Bu etkinlik öğrencilerin depremde gördükleri travmayı atmasına yardımcı oldu. Şu anda depreme alışmaya çalışıyoruz. Yeni düzenimize alıştık. Çadırlarda eğitimimiz devam ediyor. Şu anda çadırlarda eğitim için her şeyimiz mevcut. Bu şekilde eğitimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

Okul Öncesi Öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencisi Buket Taşar, "Bu etkinliğimiz öğrenciler için moral ve motivasyon açısından çok iyi oldu. Çocuklarla, yüz boyaması etkinliği yaptık. Balon dağıttık. Palyaço kıyafetleri ile onları eğlendirmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi Talha Tepe de etkinliği düzenleyen üniversite öğrencilerine teşekkür etti.



Yorumlar